Cercador de cursos:

Cerca interactiva de cursos, a l'àrea Estudis tècnics, ordenats per data d'inici.
81 resultats.

Cursos susceptibles d'obtenir reconeixement acadèmic.


55 - Urban sketching: dibuix al carrer
Vila-seca, 9 de juny

Aprendre a dibuixar la ciutat i els esdeveniments que hi ocorren, a més de capturar-los en un instant.

Durada: 5 h

362 - Un nou dret d'arrendaments urbans per a Catalunya
Tortosa, 9 de juny

La present Jornada pretén ser un fòrum de debat i discussió entorn a nou dret d’arrendaments urbans per a Catalunya des d’una perspectiva pràctica i innovadora. Hi participaran membres i partners de la Càtedra d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, fet que permetrà donar a conèixer la recerca i la docència que s’està portant a terme per part dels seus investigadors, així com la realitat de l’habitatge.

Durada: 5 h

42 - Introducció a l’edició d’imatges i de gràfics vectorials: Photoshop i Illustrator
Reus, 12 de juny

El món digital ha posat a l’abast de tothom mitjans de gran potencial. Tanmateix, moltes persones no coneixen els rudiments bàsics de l’edició de fotografies i gràfics vectorials, ni per crear-los ni per retocar-los. La jornada té l’objectiu d’introduir els participants a aquestes eines d’una manera pràctica. El curs està dirigit a estudiants universitaris i persones externes a la universitat de qualsevol edat i de qualsevol entorn laboral.

Durada: 5 h

256 - Forja artística I. Plasticitat del metall a través del foc
Altea, 19 de juny

Els objectius d'aquest curs són explorar la versalitat de la soldadura, així com aprendre a utilitzar-la d'una manera interdisciplinària amb altres finalitats, enfocades cap a la creació artística. S'experimentarà la comprensió del potencial calorífic que té una forja i la plasticitat que aconsegueix el ferro a altes temperatures. També s'adquiriran coneixements de fabricació de ferramentes i estris de treball propis segons el que requerisquen els projectes en què estiguen immersos.

Durada: 25 h

421 - Hot draw: el paper tèrmic com a mitjà plàstic
Altea, 19 de juny

El curs té com a objectius ampliar el coneixement sobre el camp del grafisme i el camp de dibuixar, assajar i executar un nou tempo per a l'acció a causa de la rapidesa o lentitud que cal aplicar la calor per a obtindre el registre, o no saturar o cremar el paper, i fabricar noves ferramentes plàstiques completament personalitzades amb instruments inservibles, però adequats en aquest nou context, entre altres.

Durada: 25 h

627 - Barcelona International Summer School in Maritime Law
Barcelona, 24 de juny

The Law of England and Wales és el sistema legal que proporciona la referència bàsica de la Llei de Navili Internacional, i és la jurisdicció universalment preferida respecte a disputes marítimes. Un equilibri entre el perfil acadèmic, perícia legal i comercial és representada en la composició d'ensenyar la composició dels Departaments de Llei d'universitats britàniques davanteres i empreses de Llei que especialitzen en Marítim, Navili i Llei de Transport.

Durada: 35 h

8 - Fes-te la teva pròpia app
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 26 de juny

Aquest curs va més enllà de programar en si o d'aprendre un llenguatge de programació concret. L'objectiu no és programar bé sinó fer un pensament sobre el món digital i les competències que es requereixen per a participar-hi creativament. Per exemple, cal identificar bé una necessitat, pensar bé una solució, comunicar a l'usuari el que pot fer de manera intuïtiva, descriure què fa l’app, a qui pot interessar i fer ús ètic d'imatges i obres d'altres. Tot això sovint llegint informació en anglès.

Durada: 20 h

14 - Descubriendo la nanotecnología
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 26 de juny

La nanotecnologia es perfila com una eina molt poderosa capaç de revolucionar i canviar la nostra forma de vida. El nanomón està habitat per nano-objectes i nano-estructures que exhibeixen nous fenòmens i propietats inconcebibles en el mon macroscòpic i que poden ser explotats per afrontar i solucionar els grans reptes socials en medicina, energia i medi ambient. Es convida a l’estudiant a embarcar-se en un viatge fascinant on podrà descobrir el gran poder de les coses petites.

Durada: 20 h

124 - Social Media Management. Comunicació i promoció efectiva a les xarxes socials
A distància, 26 de juny

L’objectiu del curs és introduir l'alumne a totes aquelles noves formes d'expressió i comunicació disponibles a la xarxa: blogs, xarxes socials, microblogging, missatgeria instantània, etc. Al final del curs l'objectiu es que l'alumne siga capaç de crear un espai propi a la xarxa, publicant-hi coses, promocionar-lo i relacionar-se amb la resta de l'espai Internet.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

188 - Full de càlcul avançat
Sant Julià de Lòria, 26 de juny

Formació orientada a ampliar els coneixements i les habilitats tècniques sobre el full de càlcul. Es requereixen uns coneixements bàsics per fer el curs.

Durada: 6 h

244 - Impressió 3D
Elx, 26 de juny

Amb aquest curs es vol mostrar com realitzar una impressió en 3D. És farà un interfície del programa Inventor, s'ensenyaran operacions bàsiques a partir d'esbossos, també s'aprendrà a calibrar la impressora i el seu programari addicional i la creació d'arxius (Goode).

Durada: 25 h

478 - «Cas obert». Investigació antropològica
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 26 de juny

El projecte està orientat a apropar l'alumnat al món de l'antropologia biològica a través de diferents mètodes científics que s'utilitzen actualment en casos forenses. El que es pretén amb aquest cas és que els alumnes estudien unes restes que se sospita que puguen pertànyer a víctimes d'un fet criminal.

Durada: 20 h

39 - El que necessites sobre l'enginyeria de manteniment: RBM (Risk Based Maintenance)
Tarragona, 27 de juny

En l'entorn industrial el departament de manteniment s’ha considerat com un simple cost. Quan tot funciona ningú se'n recorda però quan alguna cosa falla, tothom està d'acord que és necessari. El manteniment basat en el risc (risk based maintenance) proporciona a l'enginyer eines per establir la millor estratègia de manteniment per a cada actiu, d'acord amb la criticitat que tinga.

Durada: 5 h

361 - Com millorar la presa de decisions amb taules dinàmiques d'Excel
Tortosa, 28 de juny

La finalitat d'aquesta jornada és aprendre, a partir de casos pràctics, el funcionament de les taules dinàmiques d’Excel: analitzar diferents tipus de dades comptables i empresarials i treure’n coneixement, millorar la capacitat d’anàlisi de les dades per millorar la presa de decisions, i optimitzar l’elaboració d’informes i gràfics periòdics. El taller es realitzarà en una aula d’informàtica i cada usuari disposarà d’un ordinador personal amb l’aplicació Office Excel.

Durada: 5 h

398 - El full de càlcul. Nivell inicial
A distància, 28 de juny

El full de càlcul ens facilita el treball amb dades numèriques i permet aplicar fórmules i funcions per fer les operacions d'una manera més automatitzada. També permet representar gràficament els resultats obtinguts dels càlculs numèrics i els que calguen en cada situació: des d'analitzar l'economia personal fins a analitzar dades per a redactar informes.

Durada: 25 h

399 - Crea el teu espai web amb un gestor de continguts
A distància, 28 de juny

Fins fa poc, realitzar un web podia ser complicat si no es disposava dels coneixements informàtics ni les eines adequades. Normalment eren eines més enfocades a la creació de pàgines web sense tenir-ne en compte el posterior manteniment. Ara, aquestes eines han evolucionat cap als Sistemes Gestors de Continguts (CMS o Content Management Systems) que permeten crear i mantenir un espai web amb facilitat. En aquest curs ens proposem conèixer i a fer servir aquests sistemes.

Durada: 25 h

401 - Tecnologia mòbil per a l'aprenentatge
A distància, 28 de juny

Els joves cada cop més utilitzen les tecnologies mòbils per a comunicar-se i cercar i rebre informació per la realització de les seues activitats educatives. En aquest curs, es pretén introduir als mestres en les principals tecnologies mòbils (smartphones i tauletes) en les principals aplicacions que poden resultar útils, per promoure l'aprenentatge dels seus alumnes així com d'introduir-los a la creació d'apps amb App Inventor.

Durada: 30 h

402 - Treu profit de Google Drive
A distància, 28 de juny

Les eines de la web 2.0 permeten participar a la xarxa de forma col·laborativa. Ofereixen un conjunt de recursos molt útils ja que faciliten l'intercanvi d'informació i documents i simplifiquen el treball coordinat entre diferents membres d'un equip. Són serveis als quals es pot accedir des d'un navegador i una connexió a Internet. Una de les més popular és Google Drive, el servei d'allotjament d'arxius al núvol de Google que permet dur a terme activitats col·laboratives.

Durada: 25 h

459 - Com dissenyar un projecte de gamificació
A distància, 28 de juny

En aquest curs us convidem a introduir-vos en el món de la gamificació, també anomenada ludificació, o gamification en anglès. Aquesta eina consisteix en l’aplicació de tècniques, elements i dinàmiques pròpies dels jocs i l'oci en activitats no recreatives, amb l’objectiu de potenciar la motivació (engagement) dels participants, però sempre amb l’objectiu de solucionar un problema concret. D’aquesta manera, podem crear experiències dins contextos no lúdics que evoquen les mateixes sensacions

Durada: 25 h

229 - Els paisatges de pedra seca i els mètodes constructius
La Granadella, Torrebesses, 1 de juliol

El curs s’adreça als interessats per les tècniques constructives tradicionals i, en general, a tothom que vulga descobrir el paisatge rural i de pedra seca, als interessats per conèixer aquest patrimoni i que vulguen donar suport a la seua conservació i sostenibilitat.

Durada: 26 h

18 - Imprimim en 3D
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

Curs pràctic en què l'alumnat aprendrà a dissenyar objectes per a poder ser impresos en 3D i a fer servir una impressora 3D. Es farà servir programari lliure com ara Freecad i Blender.

Durada: 20 h

23 - Anem a fer el nostre robot
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

En aquest curs els alumnes construiran un robot i el programaran perquè puga realitzar diferents missions. Farem servir programari i maquinari lliures. Ens basarem en la placa Arduino. Començarem explicant l’entorn d'Arduino i realitzaran diferents pràctiques començant engegant un led. Es faran servir diferents sensors com a botons i diferents tipus de resistències. Progressarem fent servir sensors de distància i arribarem a controlar els motors dels robots.

Durada: 20 h

50 - Big Van, científicos sobre ruedas: monólogos de ciencia
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

En aquest curs discutirem sobre els grans reptes de la ciència del segle XXI, explorarem sortides laborals relacionades amb les carreres científiques, aprendrem com es construeix la ciència, què es el mètode científic i analitzarem les pseudociències amb un esperit crític i reflexiu. Coneixerem de primera mà projectes d’investigació desenvolupats a la UAB i als propis investigadors que els porten a terme. A partir d’ací, i mitjançant el treball en tallers participatius, els alumnes crearan monòlegs.

Durada: 20 h

113 - Excel per a la gestió econòmica i financera de l'empresa
Lleida, 3 de juliol

El curs s’adreça a tothom que desitge conèixer el funcionament del full de càlcul Excel i aprofundir-hi, al mateix temps que aprèn com es desenvolupa l’activitat i el funcionament d’una empresa des del punt de vista de la gestió econòmica i financera. El curs permetrà a l’alumne tenir un bon coneixement de les principals utilitats del full de càlcul Excel i ser capaç d’elaborar el pla econòmic i financer d’una empresa.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

117 - Protocol social i habilitats interpersonals
Lleida, 3 de juliol

En aquest curs es pretén que l’alumne mitjançant el coneixement de les normes de protocol i educació social i el protocol a taula, obtinga les bases per planificar, gestionar i executar amb èxit diferents actes i aconseguisca la definició d’un estil propi en la imatge personal i la imatge corporativa, aplicant les eines i habilitats comunicatives verbals i d’escriptura per millorar les relacions interpersonals i la gestió de les queixes, i utilitzar-les com a eina de millora.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

125 - Eines avançades per a la presència en les xarxes socials
A distància, 3 de juliol

El curs va adreçat a totes aquelles persones interessades a emprar les tecnologies de la informació i la comunicació per tenir una adequada presència a les xarxes socials. L'objectiu és aprofundir en l’estudi de qüestions relatives a un ús avançat de les xarxes socials, com ara aspectes relacionats amb la privacitat a Internet i els riscos que això comporta.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

126 - Gestió productiva del correu electrònic amb el Gmail
A distància, 3 de juliol

En aquest curs es proporcionaran estratègies per reduir els esforços i el temps destinat a gestionar eficientment el correu electrònic amb l’eina Gmail. Alguns dels objectius són: saber com personalitzar l’entorn de Gmail per millorar la productivitat, definir filtres i opcions de gestió bàsiques, utilitzar les eines de gestió avançades de Gmail, vincular i gestionar comptes de correu externs en un sol entorn, conèixer altres opcions i recursos addicionals a Gmail.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

138 - Fotografia de fauna. Fotografia a l'aguait en hides, d'alta velocitat i de trampeig
Lleida, 3 de juliol

Adreçat a adquirir conceptes per anar conformant l’equip fotogràfic i els accessoris d’aquesta modalitat de fotografia de natura. Conèixer els procediments i tècniques especials per poder fotografiar amb qualitat animals que estiguen situats a llarga distància per poder-los captar amb objectius normals i també es treballaran tècniques de fotografia remota. Cal tenir coneixements pràctics de fotografia i aportar currículum fotogràfic amb mostres de treballs realitzats amb aquesta temàtica.

Durada: 30 h

143 - Desenvolupament de videojocs amb Unity 3D
Lleida, 3 de juliol

La indústria del videojoc està experimentant un gran creixement, i és la principal indústria d’oci audiovisual i interactiu. En l’actualitat, els videojocs per a tauletes i dispositius mòbils estan obtenint cada vegada més protagonisme per diverses raons: la quantitat de gent requerida per produir-los és inferior que en altres plataformes; la utilització de models F2P/B2P/P2P i microtransaccions; i l’existència d’eines de programació potents i gratuïtes a l’abast de tothom.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

155 - Simulació energètica d'edificis amb Open Studio i Energy Plus
Lleida, 3 de juliol

L’objectiu principal del curs és oferir als alumnes una iniciació al món de la simulació energètica d’edificis, una activitat que està adquirint cada cop més importància tant per al disseny d’edificis nous com per a la rehabilitació d’edificis existents. Es tracta d’un curs eminentment pràctic, on cada alumne seguirà amb el seu propi ordinador i el programari pertinent les explicacions pas a pas del professor, alhora que aprèn els blocs bàsics en aquest procés de simulació energètica.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

158 - Metodologia BIM aplicada al càlcul d'instalacions amb CYPE
Lleida, 3 de juliol

La metodologia BIM (Building Information Modelling) està canviant totalment la forma de treballar en el món de l’obra i la construcció. El programa CYPE és utilitzat en el sector professional de l’arquitectura i l’enginyeria per al desenvolupament i implementació d’instal·lacions: contra-incendis, climatització, abastament d’aigua, sanejament, electricitat, gas, energia solar, càlcul d’aïllaments tèrmics i càlcul de compliment de normativa acústica.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

159 - Les claus de la producció d'aliments: tecnologia i gestió
Lleida, 3 de juliol

Introducció en les nocions bàsiques de la tecnologia i conservació d’aliments. Són molts els avanços que darrerament s’han fet en la producció d’aliments, pel que fa a les formes de conservació, i als productes, adaptant-los cada cop més a la conveniència del consumidor. D’altra banda, cada cop es parla més als mitjans sobre nutrició, i no sempre de forma encertada.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

197 - Pensament computacional a l’escola: quan?, on?, com? i qui?
Sant Julià de Lòria, 3 de juliol

El pensament computacional és una tècnica de solució de problemes basada en el raonament algorísmic. L’objectiu principal d’aquest curs és conèixer la seua aplicació a la pràctica docent i proporcionar recursos i orientacions pedagògiques d’aplicació d’aquesta tècnica a la programació de robots didàctics

Durada: 16 h

213 - Disseny per a la sostenibilitat. Cap a l’economia circular
Vilanova i la Geltrú, 3 de juliol

El curs presenta tot un seguit de estratègies i eines per al disseny sostenible. Quan finalitze el curs, el/la estudiant sabrà aplicar una o més metodologies de disseny sostenible (ecodisseny, cradle to cradle, biomimetisme, sistemes producte-servei, disseny social, disseny per al comportament sostenible) treballant amb la metodologia del programari CES-Edupack Sustainability.

Durada: 20 h

270 - Astronomia aplicada. Tècniques d'observació i de captació d'imatges digitals
Ager, 3 de juliol

Aprofitant la bona visibilitat del cel de la Vall d’Àger portarem a terme aquest curs en què coneixerem el cel i els astres del cel de l’estiu. Observarem els astres més importants de l’estiu tant a ull nu com amb telescopi i practicarem amb els diversos instruments astronòmics d’observació.

Durada: 30 h

300 - La nanociència: una ciència transversal
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

El curs que us presentem vol facilitar l’actualització científica del professorat en el camp de la nanociència. La nanociència i la nanotecnologia se centren en l’estudi dels fenòmens i la manipulació dels materials a escala atòmica, molecular i macromolecular, on les propietats difereixen considerablement de les observades a escales superiors.

Durada: 20 h

428 - Introducció al desenvolupament de personatges 3D per a videojocs
Elx, 3 de juliol

La indústria dels videojocs presenta la necessitat de formar especialistes que dominen les tècniques que s'apliquen en el procés de creació d'aquests productes audiovisuals. Els objectius del curs són introduir l'alumnat en el procés de creació de personatges per a videojocs, aprendre les ferramentes i tècniques digitals de creació de personatges 3D per a videojocs i conèixer la pipeline o procés de desenvolupament d'un personatge 3D.

Durada: 25 h

524 - Introducció a l'ús de la imatge científica
Palma, 3 de juliol

Per ajustar el tipus d’imatge a l’objectiu que es pretén assolir, actualment hi ha un gran ventall de tècniques tant amb mètodes tradicionals com amb noves tecnologies. Introduirem els participants en l’ús de la imatge científica i les tècniques bàsiques tant d’il·lustració com de fotografia i vídeo que es poden fer servir per representar resultats, presentacions, treballs, etc., en imatges explicatives i de qualitat. Per explorar-ne l’ús, ens centrarem en la zoologia i la botànica.

Durada: 25 h

527 - Nous enfocaments en el tractament de l'ansietat
Palma, 3 de juliol

Es mostraran noves perspectives per al maneig dels problemes i trastorns d'ansietat, des d'un enfocament integrador i transversal. Es presentaran estratègies d'intervenció basades en l'ús de les noves tecnologies, teràpies de tercera generació, psicologia positiva i programes transdiagnòstic. Se seguirà una lògica de treball eminentment pràctica per aconseguir que l'alumnat adquirisca una nova consideració d'un dels problemes de salut més freqüents de les societats actuals: l'ansietat.

Durada: 25 h

537 - Tendències tecnològiques i les seves aplicacions
Palma, 3 de juliol

Estudiarem les diferents tendències tecnològiques des de l’origen fins al que esperem de cadascuna. Veurem els pros i contres d'una eina que fem o farem servir. La tecnologia afecta totes les persones tant personalment com professionalment, i és important conèixer el que arriba (o ja ha arribat), per usar-ho correctament i convertir-ho en aliat, en lloc de veure-ho com un perill: drons, robots, viatges a través de la realitat virtual, pagaments amb bitcoins...

Durada: 25 h

544 - Crea videojocs amb Unity 3D
Elx, --, 3 de juliol

L'objectiu fonamental del curs és que l'alumnat tinga una visió amplia de les grans possibilitats que presenta aquest tipus de programari, tant per a realitzar videojocs com altres tipus de presentacions tridimensionals.

Durada: 25 h

619 - Competència digital docent: eines i estratègies metodològiques
Barcelona, 3 de juliol

Les TIC en la Societat del Coneixement són una eina essencial per a desenvolupar la capacitat de gestionar la informació de manera eficaç, permetent d’una banda l’aprenentatge continuat al llarg de la vida (Life Long Learning) i per altra, facilitar als professors les eines TIC i les estratègies necessàries per a millorar les seues capacitats d’aprendre, tant en processos de treball individual com en el treball cooperatiu.

Durada: 20 h

628 - SEO para emprendedores
Barcelona, 3 de juliol

Sense un bon posicionament digital i sense un ús correcte de les TIC, no existim. Per aquesta raó, en aquest curs d'estiu podem adquirir, millorar i optimitzar els nostres coneixements en el posicionament SEO i en Wordpress i websites, en un curs dinàmic i pràctic en el qual podrem aconseguir les eines i les tècniques necessàries per aconseguir els objectius i adquirir coneixements de SEO.

Durada: 20 h

502 - Com crear i compartir continguts en vídeo amb mòbils i tauletes: recursos pràctics
Palma, 4 de juliol

El curs tractat sobre enregistrament i edició de vídeos per a Internet i xarxes socials amb dispositius iOS i Android, sense ordinadors. S'inicien els continguts des de la base i inclou nocions fonamentals de llenguatge audiovisual i storytelling. També es descriu com es pot compartir correctament a les xarxes socials els vídeos creats, així com la creació i el manteniment d'un canal a Youtube. Finalment, s'analitza i es posa en pràctica el fenomen del live streaming en plataformes com Facebook o Twitter.

Durada: 26 h

47 - Gestió de la prevenció del risc laboral per a un comandament
Tarragona, 5 de juliol

Integrar la prevenció de riscos laborals a l’hora de planificar i realitzar una activitat individual o en grup, en la línia del que estableixen la legislació i la ISO/DIS 45001. Qualsevol tasca requereix implementar la corresponent prevenció de riscos laborals i qui l'organitza o la dirigeix hi té responsabilitats. Segons l'interès o la necessitat legal, el coneixement que al final es disposarà podrà requerir el realitzar més formació en aquest camp.

Durada: 5 h

516 - Drons: construcció i vol de vehicles aeris no tripulats (UAV) de codi obert
Elx, 5 de juliol

L'objectiu principal és oferir una introducció a la tecnologia de vol de vehicles aeris no tripulats o drons a estudiants o investigadors interessats en experimentar amb ells. També es farà valorar la importància de l'espai aeri i les seues possibilitats.

Durada: 25 h

37 - Mirar intensament la ciutat
Reus, 10 de juliol

El coneixement de la ciutat a través dels ulls dels experts és una activitat que pot il·lustrar allò que tenim més a prop però que desconeixem profundament. Més enllà dels monuments i les arquitectures més vistoses, aquesta jornada pretén sortir de les sales de conferències i fer una visita a una ciutat del territori.

Durada: 5 h

56 - Introducción a la Bioinformàtica
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 10 de juliol

La biologia i la informàtica es troben actualment lligades en una disciplina que es coneix com bioinformàtica. Existeixen gran quantitat d’eines informàtiques lliures a internet que podem explotar i explorar per avalar els nostres coneixements i experiments de biologia. La bioinformàtica és en l’actualitat un dels camps de la ciència més dinàmics i amb més projecció. L’objectiu del curs pràctic és introduir als estudiants en aquesta nova disciplina mitjançant la resolució de problemes biològics.

Durada: 20 h

58 - «Cas obert». Investigació antropològica
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 10 de juliol

El projecte està orientat a apropar a l'alumnat al món de l'antropologia biològica a través de diferents mètodes científics que s'utilitzen actualment en casos forenses. El que es pretén amb aquest cas és que els alumnes estudien unes restes que se sospita que puguen pertànyer a víctimes d'un fet criminal.

Durada: 20 h

103 - Eficiència energètica. Com estalviar energia a la feina, a la llar i quan viatgem
Girona, 10 de juliol

Els objectius del curs són identificar els procediments per aconseguir un estalvi d’energia als principals sectors econòmics (indústria, serveis, transport i habitatge); assolir els coneixements bàsics per analitzar el resultat d’una auditoria energètica; aplicar l’eficiència energètica al seu àmbit més proper; i eines per quantificar el consum energètic.

Durada: 30 h

111 - Cinema express: l'elaboració d'un curtmetratge
Lleida, 10 de juliol

A partir d’una aproximació pràctica que combine igualment tècniques d’anàlisi, s’oferirà als estudiants l’oportunitat de crear un curtmetratge en equip. A partir d’aquesta experiència, els participants al curs s’aproximaran al món professional del cinema i la creació audiovisual. El curs està pensat principalment per a alumnat de Comunicació Audiovisual però alhora pot ser de molt interès per a estudiants d’altres graus d’Humanitats i de la Facultat de Ciències de l’Educació.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

116 - Curs d'Estiu: Aplicacions Informàtiques. Amidaments, Pressupostos i Plans d'Obra. Presto, TCQ2000 i Microsoft Project
Girona, 10 de juliol

El curs ha de permetre als assistents conèixer els aspectes essencials de funcionament i maneig de 3 dels programes de més abast i difusió en la gestió econòmica i temporal de qualsevol tipus de projecte. L’objectiu principal és establir les pautes i definir els processos a seguir per tal de completar amb èxit la redacció de dos dels documents que poden formar part d’un projecte: pressupost i planificació.

Durada: 20 h

160 - Aprèn com imprimir en 3D la peça que tu dissenyis
Lleida, 10 de juliol

L’objectiu principal del curs és aprendre a utilitzar una impressora 3D. Amb aquesta finalitat s’explicarà com dissenyar la figura/peça que es desitge creant un model 3D. S’aprendrà com cal tractar els fitxers de modelat per acabar obtenint el fitxer preparat correctament per la impressora. Finalment, l’alumne imprimirà la seua peça experimentant els petits problemes i els trucs necessaris per aconseguir una impressió amb èxit.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

175 - Curs bàsic d'iniciació a la fotografia científica
Lleida, 10 de juliol

L’objectiu del curs és formar estudiants capaços d’aprendre a manejar la càmera fotogràfica professional (rèflex digital) i familiaritzar-se amb els accessoris de l’equip fotogràfic bàsic. També aconseguir un coneixement elemental del medi fotogràfic per aplicar-lo a interessos personals i, especialment, d’investigació. L’alumne aprendrà les pautes per realitzar fotografies professionals i la seua posterior edició i tractament digital.

Durada: 30 h

203 - Curs de Python, des de l'escriptori, el data science, fins a la web
Elx, 10 de juliol

Python és un llenguatge multiplataforma que pot ser utilitzat per a molts propòsits: aplicacions d'escriptori, pàgines web, anàlisi de dades i moltes altres aplicacions. L'objectiu és que l'alumne finalitze el curs amb uns coneixements avançats de Python que li permeten realitzar un servei web en aquest programa. És un llenguatge d'alt nivell que no s'estudia en molts graus, per això tractem de suplir aquesta necessitat.

Durada: 25 h

317 - Astronomia, observar i experimentar
Barcelona, 10 de juliol

Sovint treballem l’astronomia a partir dels llibres, quan és molt fàcil veure i treballar els astres del cel. Us oferim un curs per treballar l’astronomia de manera pràctica amb recursos per aplicar a l’aula. Seguint pautes senzilles i sent rigorosos en l’observació, entendrem els moviments aparents diürn i anual del Sol, aprendrem a localitzar la Lluna i els planetes i podrem interpretar millor la nostra situació en l’espai. També visitarem l’Observatori Astronòmic del Parc del Garraf.

Durada: 20 h

324 - El CASC, certamen de activación socio cultural. 5ª edición
Villena, 10 de juliol

El festival «el CASC» pretén estudiar la reactivació de teixits urbans i socials a través del desenvolupament d’una sèrie de tallers i activitats multidisciplinars al llarg de 8 dies, a l’estiu. Els tallers consisteixen en la realització de petites actuacions arquitectòniques i intervencions artístiques, socioculturals o tecnològiques de baix cost que puguen establir-se en un futur com un exemple pràctic de referència per a la regeneració urbana i la reactivació social.

Durada: 125 h

528 - Organitzant i compartint els recursos en línia utilitzant Symbaloo
Palma, 10 de juliol

Symbaloo és una aplicació web que permet organitzar els recursos en línia en un escriptori virtual (anomenat «webmix») el qual conté uns blocs que poden enllaçar amb pàgines web i amb altres webmixes, i també poden integrar vídeos de Youtube, recursos de Google Drive (documents, fulls de càlcul, presentacions, formularis) i presentacions de Slideshare, entre d’altres. A més també es poden visualitzar les notícies de fonts RSS i tenir a l’abast utilitats com a calculadores, calendaris, etc.

Durada: 25 h

62 - Big data: fundamentos tecnológicos y aplicaciones prácticas
Sant Vicent del Raspeig, 17 de juliol

Aquest curs té l’objectiu d’introduir el concepte de big data i les seues aplicacions dins el món real, i ofereix la possibilitat de conèixer diverses tècniques d’emmagatzematge i processament utilitzades per al treball amb dades massives. El curs té un caràcter primordialment pràctic, inclou sessions de treball en l’aula informàtica on es tractaran tecnologies punteres en entorns big data com Spark i eines per a l’anàlisi de dades (estructurats, text i web) com R.

Durada: 75 h

114 - Curso práctico de tecnologías renovables y eficiencia energética
Sant Vicent del Raspeig, 17 de juliol

El curs se centra en les energies renovables i en mètodes per tal de millorar l’eficiència energètica en la indústria. S’hi presenten qüestions de gran actualitat, així com també projectes innovadors i metodologies d’aplicació industrial. També s’hi introduirà l’entorn jurídic i les fonts de finançament de projectes.

Durada: 50 h

127 - Estratègies i eines web 2.0 per a la recerca de feina
A distància, 17 de juliol

La recerca de feina és una de les activitats actuals en les quals el correcte ús de les eines de la web 2.0 pot marcar la diferència a l’hora de situar-nos amb possibilitats en un mercat laboral cada cop més saturat i virtual. La finalitat principal del curs consisteix a capacitar l’alumnat per tal de ser competent en la recerca de feina als actuals contextos 2.0. Per aconseguir-ho, el curs seguirà metodologies participatives al campus virtual, estil taller.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

176 - Autènticament falsos. Procediments i tècniques utilitzades pels falsificadors d'obres d'art i mètodes de detecció
Lleida, 17 de juliol

L’objectiu del curs és formar investigadors amb coneixements específics per poder detectar falsificacions d’obres d’art en el mercat (pintura, escultura, obra gràfica i arqueologia), d’una manera teòrica i pràctica. Per això hauran de conèixer les metodologies d’operació utilitzades pels falsificadors (tècniques d’imitació, envelliments artificials, muntatge de pastitxos, etc.), així com les diverses tècniques científiques d’anàlisi que en permeten la detecció.

Durada: 40 h

507 - Coneixement del paisatge vegetal de Mallorca
Palma, 17 de juliol

El paisatge vegetal i la rica biodiversitat vegetal present a Mallorca és un dels tresors més grans que ens ofereix la natura, i és a l’abast de tothom. Conèixer les comunitats vegetats que configuren l’illa de Mallorca, la seua estructuració i les plantes més característiques és l’objecte d’aquest curs, el qual té un enfocament eminentment pràctic i es durà a terme mitjançant sortides de camp que permetran donar una visió real i global de l’estat del paisatge vegetal.

Durada: 30 h

397 - Elaboració de documents científics amb LaTeX (Tfg, Tfm, tesi doctoral)
Gandia, 18 de juliol

Els editors de text WYSIWYG presenten mancances a l’hora d’elaborar documents tècnics i científics de certa complexitat. Cada vegada més editorials opten per emprar LaTeX i faciliten un document base que permet que els autors recuperen la principal funció de redactar i no de dedicar bona part de l’esforç a formatar els textos. El curs introdueix l’alumnat i el professorat en l’ús bàsic del programari que permet emprar LaTeX, orientat a l’elaboració d’un TFG, un TFM o una tesi doctoral.

Durada: 8 h

177 - Tècniques d'anàlisi i físico-òptica fotogràfica aplicades a l'estudi d'obres d'art pictòriques
Lleida, 24 de juliol

L’objectiu del curs és formar investigadors amb coneixements específics per aplicar una metodologia científica en l’estudi d’obres d’art, especialment pictòriques. L’alumnat realitzarà tècniques fotogràfiques avançades per a l’estudi estilístic i analític d’una obra d’art. Experimentarà amb diversos tipus d’anàlisi que utilitzen diferents regions lumíniques de l’espectre electromagnètic en les seues franges de radiació visible, infraroja i ultraviolada, treballant directament amb obres d'art.

Durada: 40 h

486 - Agricultura i ramaderia de muntanya. Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat
Palma, 4 de setembre

La finalitat del curs és formar joves que vulguen treballar en la gestió de la Serra de Tramuntana. Parlarem de l'agricultura de muntanya i la ramaderia i dels productes que actualment poden tenir una major expansió, el cultiu i gestió dels oliverars, de les vinyes i de productes ramaders amb segell de la Serra com poden ser el porc negre i el cabrit. Es detallaran els balanços i es farà un taller participatiu entre els estudiants i el professorat per a visualitzar estratègies de futur.

Durada: 26 h

171 - Curs intensiu d'iniciació a l'astrofotografia amb càmera rèflex
Roquetes, 16 de setembre

En el curs veurem com realitzar una astrofotografia de qualitat amb mitjans bàsics. Tractarem els passos més importants a l'hora de muntar i posar en estació l'equip i de com processar les nostres imatges astronòmiques. - Equip: recomanacions, posada en estació. - Paràmetres de la càmera i ISO: senyal versus soroll. - Integració d'imatges: preses de llum i calibratge. - Il·luminació de la imatge: preses flat i DBE. - Processament o revelat digital: extreure el màxim de les dades. - Programes: Pixinsight.

Durada: 6 h

538 - Introducció a la programació de videojocs amb Unity
Elx, 18 de setembre

L'objectiu del curs és mostrar l'alumnat els conceptes bàsics de la creació de videojocs utilitzant el motor Unity. És un curs pràctic en què l'alumnat anirà aprenent els fonaments a la vegada que realitza xicotets prototips jugables.

Durada: 25 h

241 - Creació d'un market place per a una smart maritime city
Vilanova i la Geltrú, 25 de setembre

L’objectiu del curs és dissenyar un market place per a una smart maritime city a partir de la seua planificació urbanística, els seus usos i la demografia. L’alumne adquireix els coneixements bàsics i metodològics de planificació urbanística, els usos dels equipaments de la ciutat i els estudis demogràfics amb les eines disponibles necessàries per dissenyar una smart maritime city.

Durada: 18 h
La Xarxa en 2'

Les universitats proposen