Cercador de cursos:

Cerca interactiva de cursos, a l'àrea Ciències socials, ordenats per data d'inici.
135 resultats.

Cursos susceptibles d'obtenir reconeixement acadèmic.


626 - Tu marca personal a través de la comunicación
Barcelona, 10 de juny

Curs pràctic sobre tècnica vocal i no verbal, introducció a la rehabilitació de la veu, educació postural i sobre la importància que pot tenir tot plegat en comunicació, amb base tècnica teatral. Una manera d’implementar la nostra capacitat comunicativa usant la capacitat fonatòria i d’expressió no verbal, acompanyant-nos sempre d’una bona salut, si més no almenys tenint les eines per aconseguir-ho o bé fent una labor de prevenció amb consells senzills.

Durada: 25 h

262 - Retrat pictòric
Altea, 13 de juny

Aquest curs se centra en l'adquisició dels fonaments del gènere pictòric del retrat, els vessants del qual són: en l'essència teòrica conceptual des de l'esdevenir i l’evolució en la història de l'art, centrat en l'art occidental i, des dels aspectes tècnics i processuals, en les metodologies de representació naturalista del rostre.

Durada: 25 h

121 - La depresión en el mundo desarrollado. Necesidad de más prevención y mejores alternativas terapéuticas
Maó, 16 de juny

La depressió és un problema de salut pública en creixement, especialment en el món desenvolupat. Es considera que s'està convertint en una epidèmia i que afectarà el 15% de la població al llarg de la seua vida. En aquest curs es presentaran els resultats dels treballs fets i d'altres equips d'investigació sobre alguns dels principals factors implicats en aquesta malaltia. Es prestarà especial atenció a les darreres evidències científiques sobre una major prevenció i tractament de la depressió.

Durada: 10 h

342 - Lidera el teu talent, transforma la teua vida. Coaching dinàmic i PNL
Sant Joan d'Alacant, 23 de juny

Els objectius del curs són generar una experiència vital d'aprenentatge i creixement personal, facilitar l'auto coneixement, desenvolupar les teues habilitats de lideratge personal i enfortir-te, adquirir habilitats per a la comunicació intrapersonal, interpersonal i professional: aprendre a dir NO i, aprendre a identificar i afrontar les pors (gestionar la preocupació d'una forma saludable), entre altres.

Durada: 25 h

358 - Una imatge val més que mil paraules: aprofita les xarxes socials visuals
A distància, 25 de juny

Aquest curs ofereix una introducció a les xarxes socials visuals (xarxes basades específicament en l'ús d'imatges, és a dir, fotografies, gràfics, vídeos, etc.), perquè l'estudiant conega la seua estructura, n'identifique exemples de bones pràctiques i puga utilitzar-les i aprofitar-les personal i professionalment.

Durada: 25 h

32 - Orientació pel futur: crea el teu «branding» personal
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 26 de juny

La marca corporativa és un dels valors destacats dels temps moderns. Les persones no són una excepció i requereixen cada vegada més pel seu àmbit professional posicionar, cuidar i dirigir de forma estratègica la seua pròpia marca per orientar adequadament el seu futur, tant per tenir més possibilitats de ser contractats (trobar feina) com per desenvolupar un projecte empresarial propi (crear una empresa–ser la teua pròpia empresa).

Durada: 20 h

48 - Cinema paleontològic: mites i realitat sobre la vida en el passat
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 26 de juny

L'objectiu final és proporcionar als alumnes una visió crítica, basada en el coneixement científic, per trencar amb alguns mites relacionats amb la vida en el passat. Es visionaran pel·lícules i documentals relacionats amb la paleontologia, els fòssils, la prehistòria i l'evolució. Els analitzarem críticament, emfasitzant en aquells aspectes que ens puguen semblar curiosos o contrastables a nivell científic.

Durada: 20 h

66 - Negociar en entorns difícils
Girona, 26 de juny

Curs dirigit al desenvolupament de competències personals i habilitats professionals: aplicar l'escolta activa; ampliar la tolerància a la frustració; regulació de la intel·ligència emocional en situacions difícils; i aprendre a actuar davant de persones intolerants.

Durada: 15 h

170 - Marketing y comunicación digital
Barcelona, 26 de juny

El curs pretén ser una aproximació a les diferents estratègies de màrqueting i de comunicació que s'obren en l'àmbit digital, analitzant, des d'un punt de vista eminentment pràctic, com diferents empreses de diferents sectors utilitzen les xarxes socials i els instruments en línia per garantir l'èxit de les seues campanyes de màrqueting i de comunicació.

Durada: 20 h

231 - Curs teoricopràctic d'arqueologia Vilars 2017
Arbeca, 26 de juny

L’objectiu principal del curs és introduir els participants en el conjunt de tasques que comporta la recerca arqueològica sobre el terreny. La participació implica l’excavació pràctica i la formació en el conjunt de tasques del registre arqueològic: planimetria, rentatge, tria i classificació de materials. Integra igualment les tasques derivades del sistema de mostratge, tractament, tria i classificació de les mostres recuperades.

Durada: 80 h

247 - Disseny web amb Wordpress, màrqueting en línia, e-commerce i aspectes legals
Elx, 26 de juny

Avui dia, encara són moltes les pimes que no tenen disseny web amb Wordpress o volen millorar la seua presència web. El disseny web basat en Wordpress és una oportunitat de negoci per als alumnes. En aquest curs és farà una introducció, instal·lació, configuració i manteniment d'aquest lloc web. S'aprendrà el disseny complet de websites bàsiques basades en plantilles. Es tractarà el màrqueting digital i la integració amb les xarxes socials i, finalment s'ensenyaran els aspectes legals del sector.

Durada: 32 h

255 - Escola per a persones emprenedores del Berguedà
Berga, 26 de juny

Es tracta d'un cicle de formació intensiu que té com a objectius: difondre l'esperit emprenedor entre les persones; capacitar-les en la creació d'empreses a partir d'una idea amb un assessorament personalitzat i expert, i donar a conèixer i aprofitar els recursos i oportunitats de negoci que hi ha al territori.

Durada: 40 h

425 - Economia social
Oriola, --, 26 de juny

La proposta del curs pretén analitzar la perspectiva de l'economia social i la seua implementació en els sectors productius de la Comunitat Valenciana. L'objectiu principal és desenvolupar els coneixements teòrics i pràctics per a oferir l'alumnat una aproximació a l'economia social. També es vol implantar el respecte al medi ambient, al territori i la posada en valor de les característiques i fortaleses, sostenibilitat o responsabilitat social.

Durada: 25 h

356 - Relacions institucionals, protocol i organització d'esdeveniments
A distància, 28 de juny

En aquest curs es faciliten els coneixements principals sobre quin és el paper d'un responsable de relacions institucionals. A més, s'adquiriran les eines bàsiques per a una bona gestió d'aquestes, entre les quals destaquen els principals elements del protocol i de l'organització d'esdeveniments institucionals.

Durada: 25 h

377 - Com crear un club o una associació esportiva
A distància, 28 de juny

Aquest curs té com a objectiu introduir a l’estudiant en l’àmbit del dret de l’esport. Es vol donar a conèixer quin és el marc normatiu en l’àmbit de l’esport a Catalunya i específicament què cal fer per crear un club o una associació i quines obligacions té l’entitat a partir d’aquest moment, a més d’incidir en les principals novetats legislatives en aquest àmbit.

Durada: 25 h

382 - Introducció al coaching
A distància, 28 de juny

Aquest curs aporta una visió general dels conceptes bàsics del coaching (entrenament personal) i de la seua pràctica. El programa dota d'eines bàsiques per iniciar-se en la pràctica del coaching i sobretot, en el propi autoconeixement, contribuint a que cadascú puga formular els seus objectius d'una forma més clara i eficient i aporte eines bàsiques per a l'escolta de les persones que ens envolten.

Durada: 25 h

384 - Coaching II
A distància, 28 de juny

A més de facilitar eines per a la pràctica del coaching aprofundint en el propi coneixement, en aquest seminari es farà èmfasi en la relació amb els altres. Aprendrem a relacionar-nos i comunicar-nos d'una forma diferent amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn, parlarem dels objectius i què ens impedeix aconseguir-los, quins són els nostres talents i què aportem a les persones que ens envolten.

Durada: 25 h

464 - Com escriure clar
A distància, 28 de juny

Cada dia escrivim més. Internet ha fet que ens comuniquem molt per escrit; no solament amb missatges personals: també enviem informes, peticions o simples aclariments per escrit. Tots sabem escriure. Se n'ensenya a l'escola. Però l'escriptura per a comunicar-se té regles pròpies. No es tracta solament d'escriure sense faltes d'ortografia. Hi ha moltes maneres de fixar-s'hi i millorar la manera d'explicar les coses.

Durada: 25 h

294 - La responsabilidad social como herramienta de cambio
Dénia, 29 de juny

La responsabilitat social es defineix com «la integració voluntària, per part de les empreses, de les preocupacions socials i ambientals, en les seues operacions comercials i les seues relacions amb els seus interlocutors». Aquest paper actiu transformador o de canvi no només és predicable per a les grans empreses, sinó també per a les petites i mitjanes si assumeixen en la seua gestió criteris de responsabilitat social. El curs s'apropa a aquesta realitat i a com els poders públics l'aborden.

Durada: 37 h

89 - L'assetjament: saber-ne més i prevenir-lo
Tortosa, 30 de juny

L’objectiu del curs és aprofundir en les diferents tipologies de les persones implicades en les situacions d’assetjament, alhora que s’identifica els moments-oportunitats en què podem intervenir per evitar l’inici de la situació. Conèixer i dissenyar els fonaments dels programes de prevenció.

Durada: 5 h

235 - Acer, ciment i aigua: el patrimoni hidroelèctric de l’Alta Ribagorça
El Pont de Suert, 1 de juliol

L’objectiu del curs és oferir una visió informada de tots els vessants que implica la implantació de la indústria hidroelèctrica a l’Alta Ribagorça. Això inclou els aspectes tecnològics, els que toquen l’estratègia constructiva i l’àmbit polític, les alteracions que es van produir en el paisatge i en el medi natural, i l’impacte humà, tant des del vessant de la població autòctona, com des del vessant dels qui es van establir a la comarca procedents d’altres indrets de l’estat.

Durada: 15 h

284 - Lideratge i gestió pública responsable
A distància, 1 de juliol

La necessitat de millorar la gestió pública i l'ètica del comportament públic fa necessari aprofundir en aquestes qüestions, no sols per als dirigents d'institucions públiques, sinó per a la ciutadania. El curs proporciona ferramentes bàsiques i fonamentals per a materialitzar aquest objectiu. Es vol reflexionar sobre el concepte de governança local, debatre sobre el govern obert, conèixer les diferents nocions de lideratge i debatre sobre la gestió pública responsable.

Durada: 25 h

290 - Aprén allò més important de Microsoft Excel
A distància, 1 de juliol

Microsoft Excel és el full de càlcul més utilitzat en el món. No sols és utilitzat per plataforma Windows, sinó per Mac també. Per això l'objectiu del curs és fer conèixer les ferramentes més importants d'Excel i ser capaç de crear fulls de càlcul complexos.

Durada: 25 h

16 - Ciutats i Instamaps: compartim experiències en línia
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

El curs té dos objectius principals: 1) Conèixer els principals mètodes qualitatius (observació, entrevistes, qüestionaris, fotografies i vídeos) per estudiar la vida quotidiana a les ciutats i captar els fenòmens socials i urbans, i 2) Crear i compartir mapes en línia a partir de l’Instamaps (plataforma oberta dissenyada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya). Aquest aprenentatge pot ser molt útil per l’elaboració dels treballs de recerca de batxillerat i altres estudis.

Durada: 20 h

19 - Vine a debatre a la UAB!
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

Aquest curs vol introduir els alumnes de secundària en els rudiments de l'argumentació i l'oratòria. Aquestes són eines indispensables qualsevol que siga el futur professional que tinguen en ment escollir i especialment necessàries en els diferents graus impartits a la Facultat de Dret.

Durada: 20 h

21 - Una mirada de cine
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

El curs facilita familiaritzar-se amb la història i el llenguatge cinematogràfic, una mirada per aprendre a veure el setè art i els mecanismes que el fan possible d'una manera creativa, de la primera idea fins al moment que es tradueix en imatges. Dels clàssics de Hollywood al documental, del cinema d'autor als blockbusters que ens atreuen a la pantalla gran o al mòbil. I amb els joves com a protagonistes d'històries de ficció per parlar de la seva realitat.

Durada: 20 h

22 - Fiscalitat creativa
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

Curs destinat perquè futurs alumnes de la UAB s’interessen per la Fiscalitat de forma amena i participativa. Classes creatives i pràctiques relacionades en diferents àmbits de la Fiscalitat. Redefinir la idea de fiscalitat no des de un punt de vista passiu sinó com una matèria en constant canvi i plena d´oportunitats creatives. Una fiscalitat diferent que faça agafar interès al perfil d´alumnat al qual va dirigit.

Durada: 20 h

28 - Introducció als estudis culturals
A distància, 3 de juliol

El curs és una introducció als estudis culturals com a camp heterogeni d’aproximacions crítiques a l’anàlisi de les relacions de la cultura i la literatura amb les dinàmiques de la ideologia i el poder. L’enfocament és interdisciplinar i permet connectar cultura i literatura amb qüestions transcendentals per al pensament contemporani, com ara la identitat, el gènere, l’espai o la memòria històrica, mitjançant el debat i l’anàlisi d’obres concretes (literatura, música, cinema, còmic, publicitat).

Durada: 50 h

117 - Protocol social i habilitats interpersonals
Lleida, 3 de juliol

En aquest curs es pretén que l’alumne mitjançant el coneixement de les normes de protocol i educació social i el protocol a taula, obtinga les bases per planificar, gestionar i executar amb èxit diferents actes i aconseguisca la definició d’un estil propi en la imatge personal i la imatge corporativa, aplicant les eines i habilitats comunicatives verbals i d’escriptura per millorar les relacions interpersonals i la gestió de les queixes, i utilitzar-les com a eina de millora.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

118 - Introducció a la psicologia positiva
Lleida, 3 de juliol

El curs pretén fer una aproximació a les teories i al marc conceptual de la psicologia positiva. Conèixer quin són els seus components bàsics, les característiques (les principals fortaleses, virtuts i aspectes positius) de les persones que donen lloc al seu funcionament òptim a nivell personal o en les organitzacions. Curs adreçat a estudiants i professionals de l’àmbit de l’acció social i de les organitzacions

Durada: 20 h
Durada: 50 h

123 - Aprendre a conviure amb intel·ligència a través del joc (2a edició)
A distància, 3 de juliol

Qualsevol joc (esportiu) esdevé una mena de societat en miniatura on els protagonistes comparteixen diferents tipus de relacions. El joc esdevé un laboratori de relacions socials on les persones podem aprendre a conviure amb intel·ligència. L’educador/a, l’entrenador/a, l’animador/a, el/la coach de grups directius descobriran la potencialitat del joc per afavorir el diàleg interpersonal respectuós i intel·ligent.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

163 - Mindfulness per a tothom
Moià, 3 de juliol

Es tracta d'un curs adreçat a qualsevol persona que vulga iniciar-se en l'art i la pràctica del mindfulness. Accedirem a tot el ventall de pràctiques a través de les quals aconseguim anar canviant el cervell per acostar-nos al cervell de la calma i aprofundirem en cadascuna d'elles.

Durada: 15 h

168 - Bizanci i la llum que ve d'Orient
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs proposa una panoràmica sobre l’art i la iconografia creats a Constantinoble, quan era la metròpoli cultural de la cristiandat, i els efectes de la seua irradiació a Catalunya. El curs s'estructura en 5 blocs temàtics per abordar qüestions artístiques, iconogràfiques, arquitectòniques, històriques i filosòfiques. El Museu de Montserrat acollirà una jornada del curs, per tal de contemplar in situ la col·lecció d'icones.

Durada: 25 h

172 - Curs de gestió de les emocions. Eines de millora per a la vida pràctica
Moià, 3 de juliol

L'objectiu del curs és reflexionar sobre la vida emocional. Es tractaran els següents temes: l'educació per aprendre a envellir; el concepte filosòfic de la vida; la consciència del present; l'empatia i la compassió; escoltar els contes per entendre el món.

Durada: 20 h

237 - Dieta Mediterrània: beneficis per a la salut i taller de planificació de menús setmanals
Vilanova i la Geltrú, 3 de juliol

El alumnes d’aquest curs-taller podran analitzar els seus hàbits alimentaris així com el seu estat nutricional, mitjançant l’antropometria. Després, estudiaran diferents exemples de dietes saludables i finalment, dissenyaran el seus propis menús setmanals, d’acord amb la dieta mediterrània. A més, es farà una revisió dels últims avenços científics en relació als efectes saludables de la dieta mediterrània.

Durada: 18 h

254 - Com emprendre un projecte innovador amb èxit (5a edició)
A distància, 3 de juliol

Adreçat a persones amb inquietuds per a la creació d’una empresa innovadora, i a persones que treballen per compte d’altri que vulguen millorar la seua competència intraemprenedora. L’objectiu és prendre consciència de la importància d’una actitud emprenedora a la vida, tant en l'àmbit personal com professional. Capacita per analitzar la viabilitat d’una idea de negoci i proporciona recursos i eines específics que faciliten el procés.

Durada: 25 h

261 - Perspectives trans en la infància i l'adolescència: reflexions per abordar la diversitat de gènere en els àmbits educatius
Barcelona, 3 de juliol

Darrerament han emergit diversos casos d’infants i adolescents trans o amb expressions de gènere que trenquen expectatives socials. Es convida a una reflexió crítica sobre aquesta realitat emergent i es proposen eines per abordar aquestes experiències, evitant l’impacte de la discriminació i promovent l'apoderament. Convé incorporar una perspectiva trans crítica en la pràctica educativa amb una mirada de gènere com a base i com a horitzó, la transformació d’espais educatius formals i no-formals.

Durada: 12 h

265 - Pràctiques sobre el discurs oral en l'àmbit professional
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

Les habilitats orals són bàsiques en molts àmbits professionals. La intenció del curs és proporcionar eines discursives que permeten als assistents reflexionar sobre la seua pràctica comunicativa i incorporar-hi estratègies que els ajuden a millorar les intervencions orals. D’entre els diversos aspectes que incideixen en l’eficàcia comunicativa, la formació se centrarà en la regulació de la relació social, les presentacions o explicacions orals i l'argumentació en l'àmbit professional.

Durada: 20 h

280 - Jornades d'actualització científica i didàctica. 10a edició. De la República a la Transició: història i cinema
Barcelona, 3 de juliol

El curs abordarà cinc temes fonamentals de les dècades centrals del segle XX espanyol, des de l’inici dels anys trenta fins al tombant dels setanta als vuitanta. Cada sessió constarà de dues ponències: una d’aproximació general al tema corresponent i una altra en què es projectaran diversos fragments d’obres cinematogràfiques que hi han adreçat la seua mirada; aquests materials visuals seran comentats des d’una perspectiva que tindrà en compte les potencialitats del seu ús a les aules.

Durada: 20 h

297 - Creació i producció de recursos audiovisuals: coses que hem de fer per rodar una pel·lícula (per molt curta que sigui)
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs forma part d’un taller de creació i producció audiovisual pensat per a les necessitats dels formadors que volen dinamitzar projectes audiovisuals. Aquesta part del taller se centra en la producció d’un vídeo a partir d’un guió previ. Per tant, treballarem sobretot els mecanismes que faran possible que el paper escrit esdevinga una producció audiovisual.

Durada: 20 h

308 - Orientador de aprendizaje y asesor en educación
Benissa, 3 de juliol

Dirigit a personal docent involucrat en accions tutorials, tutores i tutors, coordinadors i coordinadores de centres de formació i professorat en general, mentors i mentores d’aprenentatge. Formació, metodologia i entrenament en coaching, per a l’educació.

Durada: 50 h

503 - La Càtedra Pere Ibarra de la UMH
Elx, 3 de juliol

Els objectius del curs són fer conèixer el treball realitzat en els primers vuit anys de la Càtedra, informar dels treballs realitzats i incorporar els participants com a col·laboradors de la web elche.me.

Durada: 25 h

504 - El premis Nobel, llums i ombres dels constructors de la pau
Barcelona, 3 de juliol

Els premis Nobel de la Pau són un dels reconeixements més importants del món contemporani, amb personatges de diferents àmbits i països que han estat guardonats amb aquesta distinció. El propòsit d’aquest curs, per tant, és apropar-nos a diferents processos històrics que han marcat profundament el segle XX a través de les biografies de deu dels guardonats. Mitjançant les diferents sessions s’analitzaran les seues contribucions a la construcció de la pau, sense defugir debats i controvèrsies.

Durada: 25 h

522 - Introducció a les ciències forenses
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs té per objectiu presentar els conceptes bàsics de les ciències forenses i discutir una sèrie de casos, a través dels quals es mostraran els principals mètodes de resolució així com dades bàsiques sobre l’actuació jurídica en aquesta mena de casos. Els continguts s'adrecen a persones sense formació prèvia d'aquest àmbit i que vulguen tenir uns coneixements bàsics de les disciplines forenses.

Durada: 25 h

529 - Pam a pam per la geografia gremial de la ciutat de Mallorca. Segles XIV-XVI
Palma, 3 de juliol

Els gremis tradicionals són un dels pilars socials, econòmics i culturals més destacats de la història de la ciutat de Mallorca. Coneixerem la importància d’aquestes corporacions i la seva incidència en la geografia urbana a l’edat medieval i moderna. Especialistes en aquest àmbit, farem sessions temàtiques, amb una presentació teòrica i una visita guiada pel centre històric, per acostar-nos als gremis més puixants de l’època (mercaders, mariners, teixidors, forners, picapedrers i fusters).

Durada: 25 h

545 - Siglo XXI: nuevas realidades y nuevas incertidumbres sociales
Barcelona, 3 de juliol

El present curs té com a objectiu analitzar determinades realitats socials per poder obtenir certes claus que, alhora, donen resposta a algunes de les incerteses socials del segle XXI. Per la configuració mateixa del curs i per conferir-hi una major agilitat argumental, s'ha optat per destinar a cada sessió un tema monogràfic que reflectisca una problemàtica o una incertesa social de relleu.

Durada: 25 h

579 - Emprèn! Del model de negoci al pla d'empresa
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs tracta el tema de la creació d’empreses proposant als participants un temari on es reflexiona de manera conjunta sobre el model de negoci i el pla d’empresa: factors rellevants, experiències, singularitats del món digital, etc. Les experiències de les persones emprenedores són l’eix central que fa possible la dimensió pràctica i interdisciplinària que és clau en aquest tipus de cursos.

Durada: 25 h

598 - Smart patrimoni
Barcelona, 3 de juliol

L’expressió «smart patrimoni» es refereix al paper del patrimoni cultural, de la seua mediació, interpretació, conservació, transmissió i accessibilitat, en el context de la ciutat «intel·ligent». Aquest eix, encara poc estudiat en el concepte de smart city, contribueix a una visió de la ciutat que fomenta la millora de la qualitat de vida i dóna més oportunitats als ciutadans a través, entre altres, dels usos de les noves tecnologies.

Durada: 25 h

606 - Govern digital
Barcelona, 3 de juliol

L'assignatura Govern digital té com objectiu introduir els participants en les diferents dimensions de transformació de les organitzacions del sector públic, a partir de la introducció intensiva de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El plantejament integral inclou des de la descripció conceptual del govern digital fins a l'anàlisi d'experiències concretes de les diferents dimensions que aquest comporta: interna, externa, relacional i de promoció.

Durada: 30 h

607 - Nazisme, extrema dreta i populismes de dreta
Barcelona, 3 de juliol

L’extrema dreta i la dreta populista europees afronten reptes considerables aquest 2017. Les eleccions a Holanda, França i Alemanya poden suposar un punt d’inflexió en el panorama polític al vell continent. El curs reflexiona sobre els precedents històrics de l’extrema dreta per contextualitzar i analitzar l’actual entramat d’organitzacions, les seues dinàmiques i una pluralitat de discursos que comprèn des del neonazisme fins al populisme de dretes.

Durada: 25 h

609 - Entre dones: mirades i veus del conflicte social del món actual
Cornellà de Llobregat, 3 de juliol

En aquest curs s’abordaran des de diferents perspectives el paper de la dona en situacions de riscos, conflicte i exclusió social. A les conferències es presentaran diferents experiències de dones que acullen i dones que són acollides, dones que cauen i dones que s’aixequen, dones que necessiten ajuda i dones que ajuden, dones que aprenen i dones que ensenyen. Donarem un espai a les veus de les dones voluntàries, protagonistes i emprenedores per a obrir la mirada i conèixer altres mons.

Durada: 25 h

611 - El meu cos és un espai polític
Cornellà de Llobregat, 3 de juliol

Aquest curs està dissenyat per introduir el públic a una varietat de temes i debats actuals sobre les diferents visions de la feminitat i la masculinitat que s'han tingut al llarg de la història i que en la contemporaneïtat tenen encara més protagonisme.

Durada: 25 h

625 - Gestió de la marca personal i planificació estratègica en línia (influencers i youtubers)
Barcelona, 3 de juliol

El curs conjuga l'aprenentatge a través de l'experiència d'una reconeguda influencer i els coneixements en gestió de marca personal i planificació estratègica en línia.

Durada: 20 h

628 - SEO para emprendedores
Barcelona, 3 de juliol

Sense un bon posicionament digital i sense un ús correcte de les TIC, no existim. Per aquesta raó, en aquest curs d'estiu podem adquirir, millorar i optimitzar els nostres coneixements en el posicionament SEO i en Wordpress i websites, en un curs dinàmic i pràctic en el qual podrem aconseguir les eines i les tècniques necessàries per aconseguir els objectius i adquirir coneixements de SEO.

Durada: 20 h

629 - L'informe pericial psicològic en els diferents àmbits legals
Barcelona, 3 de juliol

Durada: 15 h

429 - Fotografia de paisatges per a la conservació del medi ambient
Santa Pola, 4 de juliol

L’ésser humà és el principal causant, en més d'un 50%, de la desaparició del bosc tropical. Podem veure que l'activitat humana té repercussions en la problemàtica ambiental tant local com global. L'objectiu és, des d'una consciència pro ambiental, donar a conèixer les bases teoricopràctiques en la realització i utilització de fotografia de paisatges, no sols com un recurs, sinó també com un mitjà d'expressió personal artístic.

Durada: 25 h

546 - Identitats nacionals i nacionalismes a l'estat espanyol en l'època contemporània. Galeusca Història
Palma, 4 de juliol

Es presentaran ponències sobre l'evolució des de principis del segle XIX fins al temps present de les alternatives nacionalistes del País Basc, Catalunya, Euskadi, Galícia, País Valencià, Navarra i Illes Balears. El curs s'emmarca dins la dinàmica dels Galeusca-Històrica.

Durada: 25 h

223 - El periodisme i la guerra civil: informació o propaganda
Alcoletge, 6 de juliol

El dos objectius principals del curs són: estudiar el paper del periodisme durant la Guerra Civil i aprofundir en el coneixement del Front del Segre en relació al nostre territori. Comparar la situació real que es vivia amb la situació explicada als mitjans de comunicació. Situació actual de la qüestió. Analitzar la figura del periodista segons el bàndol.

Durada: 20 h

226 - República, guerra i postguerra (1931-1950). Els altres protagonistes
Tremp, 6 de juliol

Continua el cicle, iniciat l’any passat, que aprofundeix en el període històric que va des de la República (1931) fins a la Postguerra (1945) i, especialment en la virulència de la Guerra Civil viscuda al Pallars. S’endinsarà als alumnes en diversos aspectes d’aquest període històric: el vessant militar i social o els canvis econòmics i, fins i tot, paisatgístics.

Durada: 25 h

419 - Aplicació pràctica de la creativitat i innovació en l'empresa
Elx, 6 de juliol

El curs té com a objectiu desenvolupar les competències i habilitats necessàries per a comprendre i implantar aquest enfocament creatiu del management en les organitzacions. És a dir, desenvolupar el pensament i l'actitud creativa en els individus i en els grups, dotant-los de la capacitat i habilitats necessàries per a reconèixer i potenciar els punts clau d'actuació per a desenvolupar la creativitat organitzativa i, així, millorar la capacitat innovadora.

Durada: 25 h

36 - La Unión Europea ante la crisis migratoria internacional: repercusiones para España
Sant Vicent del Raspeig, 10 de juliol

Aquest curs d’estiu està dedicat a l’estudi de la greu crisi migratòria que afecta actualment Europa, i, més concretament, les seues repercussions per a Espanya. De manera més detallada, s’hi analitzaran els temes següents: l’evolució dels conflictes internacionals que en gran mesura han originat la crisi migratòria (Síria…); la controvertida gestió de la crisi migratòria per part de la Unió Europea (acord amb Turquia…); i la pràctica legislativa, administrativa i judicial d’Espanya.

Durada: 50 h

146 - Plurilingüisme i educació
Lleida, 10 de juliol

Els objectius del curs són assolir una formació dels coneixements teòrics i de les bases psicopedagògiques que fonamenten l’educació bilingüe i plurilingüe, i aprendre a analitzar activitats educatives dins d'aquest àmbit. Adquirir una visió global de l’educació bilingüe i plurilingüe a Catalunya, Espanya i altres contextos internacionals (EUA, Canadà, etc.). Reflexionar sobre les implicacions educatives de la relació ‘llengua-escola-immigració’.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

150 - Gestió de l'ansietat davant d'exposicions i exàmens orals
Elx, 10 de juliol

La por intensa i persistent front als exàmens orals i exposicions forma part de l'ansietat d'avaluació. Aquesta pot aparèixer en contextos no acadèmics com són intervencions en públic, entrevistes de treball, oposicions, etc. Per tant, pretenem aportar ferramentes i estratègies específiques per a treballar l'ansietat i aquells sistemes als que afecta per a superar els reptes psicològics davant aquests tipus de treballs.

Durada: 25 h

173 - Liderazgos en tiempos inciertos
Barcelona, 10 de juliol

El curs parteix d'una idea exposada per la professora Kellerman on es planteja: és, realment, així? Assistim a la fi del lideratge? Els objectius del curs són: abordar la situació dels lideratges en aquests temps incerts; i presentar alguns models de lideratges que s'intueixen per a aquests temps d'incertesa.

Durada: 15 h

264 - La creació de la memòria històrica al llarg dels segles. VIII Jornades d'Història de l'Església i de la Religiositat (edició especial 300 Aniversari Jaume Caresmar)
Os de Balaguer, 10 de juliol

El Monestir de les Avellanes fou un dels focus més importants de la il·lustració a Catalunya. Destacaren per ser introductors del mètode científic en la historiografia moderna catalana. Un programa amb els millors especialistes universitaris, per conèixer, analitzar i interpretar com al llarg de la història els historiadors, erudits i intel·lectuals han visualitzat i ens han explicat la història dels monestirs medievals.

Durada: 15 h

274 - Cine futurista: humanismo, ciencia y consciencia en la era digital
Barcelona, 10 de juliol

Des del visionat de Metrópolis, Dune, Blade Runner i Matrix es propiciarà la reflexió sobre les gran qüestions que les ciències i les lletres plantegen actualment: què és la ment; cóm està configurada la realitat i l'univers, la presència del pensament mític en les nostres societats digitals, la relació entre la cibercultura i la crisi dels paradigmes democràtics, la intel·ligència artificial i la biogenètica i neurobiologia.

Durada: 20 h

276 - Les sèries de ficció, vehiculadores de coneixement
Barcelona, 10 de juliol

El rol de les sèries de ficció en la creació i la difusió de coneixement actualment és un aspecte clau de la societat contemporània, pel que fa a la circulació del coneixement i pel que fa a la lectura que en fan els espectadors, sempre en funció del seu gènere i l’edat. La indústria de l’oci ha esdevingut una plataforma de divulgació del coneixement, de la mà de les sèries de ficció i els seus estàndards de qualitat contemporanis, i es vehicula i trasllada a les xarxes de la mà del transmedia.

Durada: 20 h

460 - Anglés oral en situacions de conversa
Castalla, 10 de juliol

Aquest curs es basa en la necessitat de posar en pràctica l'ús de l’anglès en situacions de conversa. Al taller es parlarà de diferents temes per a, d'aquesta forma, utilitzar una quantitat de vocabulari elevada.

Durada: 25 h

490 - Mirades sobre l’abordatge del maltractament infantil
Barcelona, 10 de juliol

Aquest curs ofereix una formació teòrica i pràctica per conèixer i analitzar les diverses situacions de sospita o certesa de maltractament infantil; a més, es donaran pautes, criteris tècnics i eines de detecció i intervenció per l’abordatge d’aquestes situacions per aplicar-les a la pròpia activitat professional o com a formació especialitzada pels assistents.

Durada: 25 h

509 - Aprenentatge basat en projectes
Ibi, --, 10 de juliol

El curs té com a objectiu despertar l’interès dels participant per la reflexió sobre la innovació educativa com a procés de millora als centres i dirigit cap a l'actualització professional, a través de l'Aprenentatge basat en Projectes (ABP). Es proporcionaran recursos per al disseny de projectes educatius i la seua difusió, i com es generaran dinàmiques de reflexió i canvi en el centre educatiu.

Durada: 25 h

518 - Ètica, política i periodisme
Palma, 10 de juliol

Aquest curs vol acostar la política i els mitjans de comunicació a la llum de l’ètica, i proposar tant una anàlisi rigorosa d’allò que es publica i difon com l’exposició de casos concrets en què ètica, política i periodisme poden trobar-se en conflicte, com ara el «cas Noos», l’accident del metro de València o els «fets alternatius» de l’administració Trump, en un àmbit marcat per l’evolució de la tecnologia, les xarxes socials i la transformació de la feina periodística.

Durada: 25 h

533 - Recerca documental i comunicació científica per a professionals i investigadors de les ciències socials
Palma, 10 de juliol

La localització, gestió i utilització ètica de la informació en ciències socials és un repte per als professionals. Aquest curs, adreçat a estudiants universitaris dels darrers cursos i a professionals de l’àmbit social, pretén millorar les competències relacionades amb l’honestedat acadèmica i centrades en la recerca documental i la comunicació del coneixement. Es mostraran eines i recursos per assolir i utilitzar òptimament la informació de forma ètica.

Durada: 25 h

556 - Mindfulness onatge conscient
Puigcerdà, 10 de juliol

En aquest curs explorarem els diferents fonaments del mindfulness: plena consciència del cos, de les sensacions i les emocions i de l’activitat mental. Un cop establerta una base de consciència pròpia anirem a l’exploració de les diferents pràctiques per a una comunicació que nodrisca la pau i l’harmonia tant en nosaltres com en els altres. Amb les pràctiques de comunicació conscient basades en l’experiència i l’ensenyament del mestre Zen Thich Nhat Hanh aprendrem a millorar la nostra habilitat per comunicar-nos, com escoltar i parlar des de la plena consciència i com resoldre conflictes.

Durada: 20 h

563 - Riure per viure
Puigcerdà, 10 de juliol

El curs tracta sobre el foment de les emocions positives i la risoteràpia com a font per incrementar el benestar.

Durada: 8 h

578 - El món en estat de shock. Crisi, quina crisi?
Barcelona, 10 de juliol

En aquest curs es proposa una reflexió crítica que ens aprope a una comprensió més àmplia de l'actual situació socioeconòmica que viu el món en els nostres dies, des de les seues principals manifestacions – desigualtat, populisme, conflictes, degradació ambiental, mercantilisme-, a fi d’identificar les veritables causes de la crisi que vivim, entesa també com a desafecció i desànim.

Durada: 25 h

592 - Xina: cuina i cultura gastronòmica
Barcelona, 10 de juliol

Al llarg d'aquest curs, els participants podran conèixer les arrels i els fonaments d'aquesta gastronomia mil·lenària, i assistir a més a una sèrie de demostracions culinàries en què podran conèixer de forma pràctica els ingredients, les tècniques i les característiques particulars dels diferents estils culinaris de la Xina.

Durada: 25 h

594 - Màrqueting i moda, el món del glamour?
Barcelona, 10 de juliol

Barcelona és un hub de màrqueting de moda... Moltes empreses d’aquesta indústria capten talent tant de dissenyadors, estilistes, creadors de tendències, bloguers, periodistes... Per tal de conèixer les seues experiències en directe tindràs l’oportunitat de gaudir durant una setmana de professionals de prestigi de tots aquests àmbits. L’objectiu, a més de transmetre la seua expertesa, és donar veu als assistents de manera que participin activament en les sessions i els tallers proposats.

Durada: 25 h

612 - Conflictes armats, construcció de la pau i cooperació internacional
Hospitalet de Llobregat, 10 de juliol

El curs d’una setmana de durada pretén continuar la reflexió engegada els darrers anys sobre alguns conflictes bèl·lics internacionals contemporanis i les accions des de la cooperació internacional (governamental i no governamental), per resoldre o minimitzar-ne l’impacte. Volem tractar les causes i les conseqüències d’aquests conflictes, però també volem escoltar a algunes persones que els han viscut de prop així com a ONGs i associacions en general que col·laboren en la seua resolució.

Durada: 25 h

613 - Memòria històrica i cooperació internacional
Hospitalet de Llobregat, 10 de juliol

La memòria històrica és sens dubte un tema que suscita malestars al nostre Estat i a la cooperació internacional. Els curs se centra a mostrar algunes accions dutes a terme per part d’actors que han reflexionat i/o participat en aquests processos. La metodologia consisteix en que els alumnes inscrits assistisquen i participen en classes de dues hores de durada cadascuna, tant teòriques com pràctiques.

Durada: 25 h

614 - Paseando por Barcelona
Barcelona, 10 de juliol

Aquest curs té com a objectiu proporcionar a l'alumnat un coneixement profund de la ciutat de Barcelona, des dels seus vessants històric i artístic fins al seu paper com a capital europea i mediterrània. Cadascuna de les sessions del curs es divideix en dues parts: una primera de caràcter teòric, en la qual diferents especialistes parlaran d'aspectes significatius i característics de la ciutat, i una segona de caràcter pràctic, de visita als llocs estudiats en les sessions teòriques

Durada: 25 h

63 - El voluntariado internacional y su vinculación en la consecución de los ODS (objetivos de desarrollo sostenible)
Alacant, 11 de juliol

Els objectius del curs són contextualitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el marc de l'experiència formativa de l'alumnat de la UA; introduir el Voluntariat Internacional com a instrument en la consecució dels ODS; i donar a conèixer els recursos del voluntariat per aconseguir els ODS.

Durada: 50 h

243 - Habilitats per a construir una autoestima sana
Vic, 11 de juliol

La manca de coneixement sobre la pròpia identitat és sovint un factor de conflictivitat intrapersonal i interpersonal. Aquest curs pretén treballar sobre la premissa que l’autoestima cal que s’ajuste als talents i límits de cada individu. En cas contrari, les deficiències en l’autoestima comportaran un rendiment allunyat de les possibilitats de cadascú i facilitaran l’establiment de relacions limitadores i destructives.

Durada: 10 h

245 - Risoteràpia
Vic, 11 de juliol

El riure és un dels signes més característics de les persones. Atendre aquesta expressió com un instrument terapèutic per assolir objectius de la intervenció dels professionals de ciències de la salut esdevé un repte important. En aquest curs els participants adquiriran la capacitat d’identificar els principis bàsics del riure com eina terapèutica, conèixer els diferents tipus de riure i els seus efectes sobre el cos, i relacionar el riure amb el cos i amb el moviment.

Durada: 9 h

561 - Gestió de conflictes i mediació
Puigcerdà, 11 de juliol

En aquest curs es coneixeran els avantatges de la mediació davant la judicialització dels conflictes; dinàmiques i estructura del procediment de mediació; i habilitats comunicatives per desenvolupar models de convivència més col·laboratius i eficients.

Durada: 16 h

443 - Explora el patrimoni de les colònies industrials
Berga, 12 de juliol

Es tractarà la importància de les colònies industrials en el teixit empresarial de Catalunya, així com la seua situació actual. Es presentaran diferents casos de com s'ha rehabilitat aquest patrimoni, en el cas particular de les colònies tèxtils i mineres del Llobregat.

Durada: 30 h

557 - Mindfulness companes amigues
Puigcerdà, 12 de juliol

En aquest curs explorarem els diferents fonaments del mindfulness: plena consciència del cos, de les sensacions i les emocions i de l’activitat mental. Un cop establerta una base de consciència pròpia anirem a l’exploració de les diferents pràctiques per a una comunicació que nodrisca la pau i l’harmonia tant en nosaltres com en els altres. Amb les pràctiques de comunicació conscient basades en l’experiència i l’ensenyament del mestre Zen Thich Nhat Hanh aprendrem a millorar la nostra habilitat per comunicar-nos, com escoltar i parlar des de la plena consciència i com resoldre conflictes.

Durada: 20 h

593 - Aprenent sense violències i ensenyant des de la igualtat
Santa Pola, 12 de juliol

En finalitzar el curs l'alumnat podrà definir termes rellevants com sistema de gènere, patriarcat, diferència, igualtat/equitat, desigualtat, discriminació, paritat i violència, identificar i reconèixer el paper de les dones en la ciència i, detectar, especificar i descriure les principals formes de violència de gènere que s'expressen en les aules, entre altres objectius.

Durada: 25 h

161 - Innovaciones en Trabajo Social en salud y dependencia
Sant Vicent del Raspeig, 13 de juliol

El curs vol contribuir a millorar la pràctica professional del Treball Social en l'àmbit de la salut i la dependència, mostrant experiències innovadores d'intervenció comunitària i d'intervenció amb persones i les seues famílies que milloren la pràctica professional en l'àmbit de la salut i la dependència.

Durada: 37 h

269 - Poblacions rebutjades, poblacions desplaçades. XXII Curs d'estiu-Reunió científica del Comtat d'Urgell
Balaguer, 13 de juliol

El curs analitzarà diversos motius d'exclusió que imposen el desplaçament de poblacions a l'edat mitjana, especialment per motius de creences, cultura i pressió política. També s'analitzarà l'encaix de la població expulsada amb l'existent en les terres d'acollida.

Durada: 15 h

2 - Acoso moral, maltrato y violencia de género. Instrumentos para su diagnóstico y erradicación
Sant Vicent del Raspeig, 17 de juliol

El curs analitza en profunditat l'assetjament escolar (bullying), l'assetjament moral en el lloc de treball (mobbing) i la violència de gènere. Amb un enfocament multidisciplinari en el qual convergeixen la Psicologia Social, Forense, i Sanitària, el Dret, la Lingüística Forense, la Criminologia, l'Educació, i el Treball Social, s'aportaran estratègies innovadores per a la prevenció primerenca, el diagnòstic i l'eradicació d'aquestes xacres psicosocials del segle XXI.

Durada: 50 h

3 - Memorias de África: reconstruyendo las prácticas coloniales españolas y sus huellas en Marruecos y Guinea Ecuatorial. Hacia un patrimonio cultural hispanoafricano
Sant Vicent del Raspeig, 17 de juliol

El Marroc i Guinea Equatorial van ser els dos territoris principals de la colonització espanyola a Àfrica. Certes pràctiques socioculturals, lingüístiques o evangelitzadores del colonialisme espanyol van deixar la seua empremta. S'analitzaran els marcs jurídics diferents per a la població colona i autòctona, les polítiques lingüístiques d’espanyolització i les polítiques evangelitzadores per a aprofundir en la convivència colonial intercultural i en les seues conseqüències.

Durada: 55 h

12 - Els estudis queer: literatura i cinema
A distància, 17 de juliol

El curs pretén proporcionar els conceptes claus dels estudis queer com a crítica de la identitat i dels règims normatius de la sexualitat, l’anàlisi de les minories sexuals i de gènere i el paper de la sexualitat en la cultura, amb especial atenció a l’estat espanyol. El curs examina la producció literària i cinematogràfica espanyola i catalana de les darreres dècades com a espais de reflexió i representació de la identitat, el gènere i la sexualitat normativa i queer.

Durada: 37 h

134 - ESO en femenino. Materiales con perspectiva de género para trabajar en Secundaria
Cocentaina, 17 de juliol

El curs té com a objectius donar visibilitat en els continguts de Secundària i Batxillerat a les dones i la seua aportació en diverses qüestions de coneixement des de la perspectiva d’igualtat; donar al professorat eines pràctiques per a confeccionar referents femenins en l'àmbit de les humanitats amb les quals treballar en l’aula; i ajudar el professorat a detectar la invisibilitat de les dones en els diferents materials didàctics treballats en Secundària i canviar aquesta mancança.

Durada: 50 h

286 - Redacció per a internet. La il·lusió de conversar (part I)
Cocentaina, 17 de juliol

Per aquells que necessiteu comunicar sobre l’empresa, idees, capacitats, serveis... a Internet. Pararem especial atenció a l’orientació al lector, la interactivitat i el diàleg. Proporcionarem els conceptes bàsics i practicarem trucs per aconseguir una redacció eficaç. Classes més pràctiques que teòriques, amb petits reptes que resoldrem a l’aula i dels que traureu lliçons PIMES, autònoms, creatius... Ja podeu començar a comunicar de forma eficaç o millorar la manera en què ho feu.

Durada: 50 h

327 - Criminalística forense y perfilamiento criminal
Sant Vicent del Raspeig, 17 de juliol

En aquest curs s’abordaran els aspectes aplicats de la criminalística forense dins l’àmbit policial. S’hi analitzaran diversos aspectes de l’escena del crim, les causes que determinen una mort violenta (suïcidi, homicidi, accident), així com la utilització del perfil psico-criminològic com a mètode d’investigació i com a tècnica forense per a socórrer l’administració de justícia. S’hi donaran a conèixer descripcions de perfils típics de l’activitat criminal i anàlisis de coincidència, entre altres.

Durada: 37 h

330 - Economia col·laborativa per a la innovació i el turisme
Gandia, 17 de juliol

L’economia col·laborativa ha estat un revulsiu per al turisme, que ha vist soscavats els seus pilars regulatoris. L’allotjament, el transport o l’oci ja han tingut transformacions estructurals. És inajornable el canvi de model d’intervenció pública en aquest sector fins ara molt regulat a escala estatal, autonòmica i local. La proposta pretén analitzar d’aquest fenomen transversal i encetar la reflexió que ens puga conduir al nou model sense perdre les garanties que hem assolit fins ara.

Durada: 10 h

334 - Refugiats: vergonya i mirall d’una Europa en crisi
Gandia, 17 de juliol

El desastre humanitari que es produeix a les fronteres de la Unió Europea, la «crisi dels refugiats», està posant en qüestió la idea mateixa de la Unió. Les seues polítiques econòmiques i geoestratègiques i la incapacitat de donar resposta a la situació allunyen el projecte europeu dels valors sociopolítics que se li atribueixen, i descobreixen la seua realitat. Es volen aportar ferramentes per a entendre la magnitud d’aquesta crisi i proposar solucions dins de l’àmbit acadèmic, polític i social.

Durada: 10 h

442 - Cal·ligrafies de l’homofòbia: imatges i textos enfront de l’assetjament
Gandia, 17 de juliol

Els assistents utilitzaran els textos i les imatges per a crear elements visuals. Construir a través de l’acció mirades noves i solucions gràfiques per enfrontar-nos al problema de l’assetjament, especialment quan es tracta de la violència contra les persones LGTB. Farem ús dels telèfons mòbils per a fotografia i vídeo. Valorant la importància d’educar per a la diversitat i de gestionar les desigualtats socials, el curs va dirigit als àmbits de l’educació, la informació, la història, i la cultura.

Durada: 4 h

458 - Comunicar el desenvolupament: humanitzar l’insostenible
Gandia, 17 de juliol

La comunicació del desenvolupament tindrà un paper determinant els pròxims anys, com un pilar de l’Agenda 2030. És un mitjà d’acció amb el qual organitzacions civils i administracions públiques poden impactar amb un projecte en la societat, de manera transparent i directa, i possibilitar la implicació de la societat en la transformació del seu entorn i de les persones. S’aprofundirà també l’ús de les noves eines de comunicació al desenvolupament i les recents aplicacions.

Durada: 12 h

489 - Constitucionalització dels drets socials, moviments i polítiques públiques per a la seva realització
Barcelona, 17 de juliol

La globalització neoliberal ha generat tot un seguit de canvis estructurals que han erosionat les polítiques públiques i els mecanismes de garantia dels drets socials. Des d’una anàlisi transdisciplinar, aquest curs pretén analitzar els principals trets d’aquest nou escenari.

Durada: 25 h

559 - Crea les teves aplicacions mòbils (Apps)
Barcelona, 17 de juliol

L’objectiu del curs és que els alumnes aprenguen amb una sèrie de pràctiques guiades el funcionament i les àmplies possibilitats que ofereix el programa MIT App Inventor per a la creació d’aplicacions mòbils (Apps).

Durada: 25 h

582 - Gamification i jocs aplicats
Barcelona, 17 de juliol

Vine, tingues el bagatge que tingues, i et mostrarem com es pot dissenyar una experiència memorable. No va de tecnologia. Ni cal saber-ne. I és que programar és indispensable! però tan sols representa un 25% del que cal fer... l'altre 75% té a veure amb un bon guió, plataformes adequades on presentar l’experiència ad hoc als nostres usuaris finals, el desenvolupament artístic, el disseny d'elements de joc i la gestió àgil de projectes.

Durada: 25 h

587 - La desprotecció ciutadana a l’economia actual
Barcelona, 17 de juliol

El seguiment i aprofitament d’aquest curs permetrà afrontar l’anàlisi social, financera i jurídica dels efectes de l’economia actual, pròpia d’una societat de masses i de consum, quant a la realitat diària de les relacions entre els sectors bancari, turístic, energètic i de les comunicacions, i el conjunt de ciutadanes i ciutadans que es troben en una situació de «part feble» o «desprotegida» davant de les grans corporacions, empreses o entitats financeres.

Durada: 25 h

605 - Internet de les coses: vídeos i xarxes socials
Barcelona, 17 de juliol

En aquest curs aprendrem a relacionar-nos millor amb la tecnologia, a saber utilitzar de manera correcta i professional els dispositius que ens envolten, mòbils, tauletes, ordinadors i altres artefactes digitals. Coneixerem com comprar i vendre per Internet, com generar confiança, atracció i reputació digital, com fer vídeos per Internet, com gestionar la nostra imatge i la nostra marca, i com manejar la nostra seguretat en les xarxes.

Durada: 25 h

309 - Liderazgo y felicidad: claves del empoderamiento
La Nucia, 18 de juliol

Com ser feliç és la cerca que més es realitza al Google. Les persones busquem des de sempre la poció de la felicitat, encara que la ciència ens demostra que per a ser feliç cal entrenar-se, i no de qualsevol manera. Les claus per a donar-nos poder, liderar-nos i assolir així el fet de ser feliços són aquelles amb les quals treballarem al llarg d’aquest curs. Le felicitat es conquereix.

Durada: 50 h

315 - Proyecta tu marca personal: comunicación, redes sociales y datos personales
Torrevella, 18 de juliol

En l’actualitat és fonamental gestionar la nostra identitat i personalitat en xarxes socials amb la finalitat d’assolir èxit professional. Una estratègia personal d’èxit és la combinació òptima de diversos elements que seran l’objectiu d’aquest curs: introducció al concepte de marca personal, ús de xarxes socials per a potenciar la marca personal, planificació estratègica de comunicació en xarxes socials i gestió de dades personals en Internet.

Durada: 42 h

337 - A la recerca del bé comú: ètica i humanisme empresarial
Gandia, 18 de juliol

Curs associat al Projecte FdÉtica de la Facultat d’Economia i Càtedres UVEG d’Ètica Empresarial, Economia i Humanisme i Economia del Bé Comú. El seu objectiu es proporcionar els principis i les eines necessàries per a integrar els conceptes relacionats amb la sostenibilitat i recollits en els mòduls: 1. Economia del bé comú i banca ètica (a càrrec de Joan Ramon Sanchis); 2. L’empresa responsable, sostenible i competent (per César Camisón); i 3. Ètica empresarial i sostenibilitat (per Manuel Guillén i Luís Pérez).

Durada: 12 h

339 - Miradas sobre el populismo
Gandia, 19 de juliol

El curs exposa la transformació que està experimentant el món de la política. Quina importància té avui dia l’acció política? Què hi té a dir el poble? Fins on arriba la crisi de la representació? Queda cap respecte per l’espai públic en la democràcia mediàtica? Què és el populisme? Des de les ciències socials, la política, la comunicació, la literatura i el cine es dibuixen els contorns d’una nova època política que, sens dubte, és incerta.

Durada: 10 h

456 - Ciència, tecnologia i societat enfront del canvi climàtic
Gandia, 19 de juliol

L'interès per les dimensions socials i econòmiques del canvi climàtic van en augment a mesura que ho ha fet el perfil polític del tema, fins a la Cimera de París de 2016 i les tensions actuals amb l'arribada de Trump a la presidència dels EUA i la promoció de coneguts negacionistes al govern. Això es veu en llibres com Climate Change and Society: Sociological Perspectives o de sociòlegs com Giddens o Urry.

Durada: 12 h

481 - Com integrar la igualtat en els centres educatius?: desaprendre desigualtats i aprendre la igualtat
Callosa de Segura, 19 de juliol

Els objectius del curs són: promoure un canvi d'actituds a favor d'una societat més igualitària, donar les ferramentes i tècniques al professorat/docents per a formar en igualtat de gènere a l'alumnat dels centres educatius i incorporar en el currículum la realitat d'ambdós sexes, alhora que promovent relacions de confiança basades en la paraula i no en la força, entre altres objectius.

Durada: 25 h

129 - Alteracions del llenguatge i de la comunicació en dany cerebral infantil i alteracions del neurodesenvolupament
Elx, 20 de juliol

Els xiquets amb alteracions del neurodesenvolupament o que han sofrit dany cerebral sobrevingut pateixen sovint alteracions del llenguatge i de la comunicació. Amb açò, l'objectiu del curs és conèixer les possibles alteracions del llenguatge i de la comunicació que es puguen presentar en el neurodesenvolupament esmentat i en danys cerebrals infantils. S'explicaran aquestes alteracions i, a més, és realitzaran pràctiques enfocades a la intervenció dels aspectes alterats de cadascuna d'elles.

Durada: 25 h

340 - Periodisme i democràcia: intromissions, negligència, corrupció, xarxes i qualitat informativa
Gandia, 20 de juliol

Sense periodisme de qualitat no pot haver-hi democràcia de qualitat, però la relació entre mitjans de comunicació i corrupció política tendeix més a l’escàndol que no a investigar-ne les causes. De vegades, perquè la ràdio es queda amb el titular sensacionalista, la televisió amb la caricatura visual i les xarxes socials digitals amb l’espectacle dels memes o de l’insult. La democràcia està també en crisi per la deriva de la informació instantània, però un nou periodisme pot contribuir a millor?

Durada: 10 h

341 - Crisi econòmica, política econòmica i desigualtat a espanya
Gandia, 20 de juliol

La preocupació per l’augment de la desigualtat comença a estar en l’agenda política i social. Els objectius del curs són els següents: 1) analitzar els problemes de la desigualtat i la pobresa; 2) mostrar els efectes econòmics negatius de la desigualtat; 3) analitzar els efectes redistributius de l’estat del benestar a Espanya; 4) analitzar les conseqüències de les polítiques econòmiques d’austeritat, i 5) analitzar les conseqüències polítiques de la desigualtat, especialment a Espanya.

Durada: 12 h

343 - Entrenament personal (coaching): una estratègia per al desenvolupament personal i professional
Gandia, 20 de juliol

Es pretén conèixer els principis de l’entrenament personal que permeten augmentar les pròpies competències per al desenvolupament personal i millorar l’experiència de vida; identificar objectius i recursos personals per a enfrontar-se de manera positiva i activa a les tasques; aplicar les estratègies d’entrenament personal al desenvolupament personal i professional, i a la millora de la salut; i identificar algunes limitacions dels assistents com a punt de partida per al desenvolupament personal.

Durada: 10 h

437 - Les altres transicions. Experiències i relats oblidats, alternatius i resistents al relats hegemònics de la transició a la democràcia.
Gandia, 20 de juliol

El curs vol visibilitzar experiències i discursos sobre «les altres transicions». Mostra un relat diferent del que ha estat hegemònic a l’estat espanyol, i recupera la història dels partits i moviments socials a l’esquerra de l’esquerra que va pactar amb el règim, mostra el sorgiment dels nous moviments socials i il·lumina sobre la repressió policial i el silenciament ideològic que es va produir sobre aquests sectors que proposaven una ruptura democràtica amb el franquisme i un sistema social alternatiu.

Durada: 10 h

438 - Introducció a la consciència plena en l’empresa: cap a una gestió positiva de l’estrès i la direcció (3a edició)
Gandia, 20 de juliol

L’objectiu d’aquest curs és l’estudi de la metodologia i de les eines pràctiques de la consciència plena que es dirigeixen a ampliar les capacitats del personal que conforma les empreses: gestors, directius, líders o empleats, i a millorar les seues habilitats empresarials concretes, com és ara la creativitat, la presa de decisions, la gestió de les emocions i les relacions interpersonals.

Durada: 8 h

601 - La violència de gènere no és un succés; aprén a tractar-la. Taller de periodisme
Altea, 20 de juliol

Els objectius del curs són fomentar la formació especialitzada en igualtat i violència de gènere, divulgar la teoria de gènere i els seus principals conceptes i categories, aprofundir en la forma i el contingut amb què els mitjans de comunicació informen sobre la violència de gènere i fomentar la consciència crítica per a interpretar i elaborar informació, entre altres.

Durada: 20 h

180 - El podcast como herramienta para emprendedores
Sant Vicent del Raspeig, 24 de juliol

Els podcast són arxius d’àudio que es difonen a Internet. S’han convertit en una forma alternativa de creació i una excel·lent eina per a treballar la marca personal. El curs ajudarà a definir l’estructura del podcast i donarà pautes per a generar continguts. També aportarà estratègies de difusió, promoció i monetització. Inclou també un apartat pràctic sobre programari i maquinari bàsics per a fer un podcast des de casa.

Durada: 50 h

521 - Habilitats per a parlar en públic
Coix, --, 24 de juliol

Mitjançant aquest curs es pretén aportar ferramentes i estratègies específiques per a treballar l'ansietat i els sistemes als que afecta per a superar els reptes psicològics de parlar en públic. Els objectius són: reconèixer l'ansietat i els factors implicats en el seu manteniment, conèixer els sistemes sobre els que actua l'ansietat, desenvolupar les estratègies de maneig i control de l'ansietat i previndre-la en la intervenció pública.

Durada: 25 h

253 - Seminari periodisme musical
Altea, 25 de juliol

Davant l'especialització dels perfils periodístics relacionats amb l'àmbit de la cultura, i més concretament de la música, oferim als estudiants de periodisme i comunicació audiovisual l'adquisició de coneixements específics en les ferramentes d'anàlisi i descripció de les noves tendències, així com les tendències històriques en l'àmbit del pop, rock i la música popular contemporània. Es treballarà el periodisme escrit i audiovisual (ràdio, televisió i cine documental).

Durada: 25 h

525 - La presidència de Donald Trump
Oriola, 25 de juliol

Aquest curs mostrarà el funcionament institucional de la presidència dels Estats Units, els punts forts i febles de Donald Trump com a president, les causes de la seua victòria, i la seua figura com a element divisori en la societat: causes que motiven els seus partidaris i detractors i els coneixements sobre les polítiques de Trump a la Casa Blanca.

Durada: 25 h

285 - Aprén el més important de Microsoft Access
A distància, 1 d´agost

Microsoft Access és un dels sistemes de bases de dades més populars i utilitzats a nivell mundial, per això és molt probable que qualsevol membre de la comunitat universitària es veja amb la necessitat d'utilitzar-la durant la seua formació acadèmica i a la vida laboral. L'objectiu és conèixer les ferramentes principals del programa, a més de ser capaç de dissenyar bases de dades Access amb una estructura complexa.

Durada: 25 h

570 - Ruptures! Un estudi dels grans episodis de canvi en la història dels Països Catalans
Prada, 17 d´agost

Vivim uns temps en què són ben clars l’enorme dinamisme i la incertesa que pot arribar a tenir l’evolució d’una societat i un país. Proposarem, per tant, una anàlisi en forma de debat sobre alguns dels episodis més significatius que han representat un canvi de cicle en la història dels Països Catalans. Alguns tranquils, uns altres bruscs, alguns reeixits, altres fracassats.

Durada: 25 h

319 - Campus Planificación Turística. Los nuevos retos de la planificación estratégica en los destinos turísticos: una aplicación a escala local.
Torrevella, 4 de setembre

La rellevància del curs deriva de la importància de l’activitat turística a Torrevella i de la intenció de l’ajuntament d’elaborar un Pla Estratègic de Turisme en col·laboració amb la Universitat d’Alacant. Objectius: la importància de la planificació estratègica del turisme, aportar informació i experiències d’interès per tal d’escometre la redacció del nou Pla i la formació d’estudiants interessats en planificació turística mitjançant una activitat eminentment pràctica.

Durada: 75 h

271 - Construccions de les segregacions escolars. Les reproduccions de les desigualtats: gitaneïtat, cultura juvenil i la trampa de la diversitat
Elx, 8 de setembre

Amb aquest curs l'alumnat podrà posar en relació els discursos amb l'acció social. Aprendrà a ampliar les lents que miren el fenomen ètnic i la cultura juvenil en els espais escolars. Es podrà qüestionar el concepte de diversitat dins les polítiques estatals i es tindrà accés a discursos i pràctiques que des de diferents àmbits estan qüestionant el model hegemònic en matèria d'atenció educativa.

Durada: 25 h

224 - Curs de comunicació política, comunicació institucional i lideratge. II edició
Elx, 13 de setembre

L'objectiu d'aquest curs és explicar el procés de la comunicació política i institucional, redactar estratègies per a una comunicació efectiva i amb impacte, saber mediar entre els interessos de la institució (partit o administració, els mitjans de comunicació i l'audiència), seleccionar o tractar els missatges de la institució o del partit, defensar la imatge del partit i de la institució, tractar de comunicar amb un bon discurs i conèixer noves ferramentes, entre altres aspectes a tractar.

Durada: 25 h

210 - Introducció a la direcció i gestió de projectes segons la metodologia PMBOK
Elx, 18 de setembre

El Project Management Body of Knowledge (PMBOK) proporciona una guia metodològica i de bones pràctiques que permet analitzar, interpretar i aplicar estàndards, pautes i normes acceptades a nivell internacional en la direcció i gestió de projectes. L'objectiu és que l'alumnat comprenga en què consisteix un projecte en la pràctica, el seu cicle de vida i com han gestionar-se, tot açò basant-se en la guia PMBOK i a través de l'experiència en direcció i gestió de projectes dels docents.

Durada: 25 h

424 - Redacció i publicació d'articles científics
Sant Joan d'Alacant, 18 de setembre

És necessari conèixer les normes i els criteris per a escriure un article científic i publicar-ho en una revista de qualitat. Els objectius seran capacitar l'alumnat per a seleccionar les revistes d'impacte que millor s'adapten a cada article, preparar per a escriure un article científic segons el model IMRDC i donar a conèixer els diferents tipus de publicacions i les guies de metodologia, entre altres.

Durada: 25 h

461 - Jornades de governs locals. VIII Edició
Alacant, 21 de setembre

El curs aborda els reptes als que s'enfronten els governs locals en l'eixida de la crisi i les reformes que s'estan implementant a nivell local. Es debatrà sobre el govern obert, la transparència i la rendició de comptes. Els objectius són conèixer els canvis normatius que afecten als governs locals, debatre sobre la governança electrònica, debatre sobre el govern obert i transparència i desenvolupar tallers de treball sobre temes de gestió local.

Durada: 20 h

426 - Comunicació eficaç per a la vida professional i personal amb ferramentes de la PNL (Programació Neurolingüística). VI Edició
Elx, 22 de setembre

Formació en comunicació basada en l'aprenentatge significatiu i en les ferramentes de PNL. Els objectius del curs són descobrir en què es basa la nostra comunicació, analitzar la forma i el contingut del missatge en la nostra comunicació verbal, comprendre que la imatge, el gest, la postura, la veu, etc., parlen per nosaltres en la comunicació no verbal i buscar què ens impedeix comunicar-nos eficaçment, entre altres.

Durada: 25 h

241 - Creació d'un market place per a una smart maritime city
Vilanova i la Geltrú, 25 de setembre

L’objectiu del curs és dissenyar un market place per a una smart maritime city a partir de la seua planificació urbanística, els seus usos i la demografia. L’alumne adquireix els coneixements bàsics i metodològics de planificació urbanística, els usos dels equipaments de la ciutat i els estudis demogràfics amb les eines disponibles necessàries per dissenyar una smart maritime city.

Durada: 18 h
La Xarxa en 2'

Les universitats proposen