Cercador de cursos:

Cerca interactiva de cursos, a l'àrea Ciències de l'educació, ordenats per data d'inici.
111 resultats.

Cursos susceptibles d'obtenir reconeixement acadèmic.


597 - Intel·ligència emocional a través del cos
Sant Joan d'Alacant, 6 de juny

Els objectius del curs són introduir l'alumnat en la consciència corporal com a recurs en la gestió emocional, conèixer com utilitzar la postura, la respiració i l'expressió facial per alliberar i transformar les emocions negatives i activar nous enfocaments que disminuïsquen l'ansietat, l’estrès, la preocupació, la ira o la por, entre altres.

Durada: 25 h

626 - Tu marca personal a través de la comunicación
Barcelona, 10 de juny

Curs pràctic sobre tècnica vocal i no verbal, introducció a la rehabilitació de la veu, educació postural i sobre la importància que pot tenir tot plegat en comunicació, amb base tècnica teatral. Una manera d’implementar la nostra capacitat comunicativa usant la capacitat fonatòria i d’expressió no verbal, acompanyant-nos sempre d’una bona salut, si més no almenys tenint les eines per aconseguir-ho o bé fent una labor de prevenció amb consells senzills.

Durada: 25 h

236 - Ecoeducació
Vilanova i la Geltrú, 12 de juny

L’ecoeducació recull i facilita nous mètodes i enfocaments de l’aprenentatge de caire vivencial i sostenible que ja s’implanten a moltes escoles i que prioritzen l’interès i la motivació real d’infants, joves i persones adultes a partir de la riquesa pedagògica que ens ofereix la natura i la relació i el vincle amb la resta d’éssers vius. La mirada innovadora que planteja l’ecoeducació té el generós propòsit de formar a persones més empàtiques, conscients i respectuoses.

Durada: 20 h

186 - Els núvols com a eines pedagògiques
Sant Julià de Lòria, 19 de juny

Formació orientada a conèixer estratègies d’ús dels núvols com a eines pedagògiques que permeten potenciar l’aprenentatge, agilitzar la comunicació entre alumnes i docents i reforçar la personalització de l’aprenentatge. Els assistents participaran de forma activa utilitzant un núvol per crear propostes educatives aplicades al seu context professional.

Durada: 4 h

391 - Comerç just i responsable a les escoles. Curs de formació per a formadors/es
A distància, 25 de juny

Aquest curs, organitzat conjuntament entre la Universitat Oberta de Catalunya i la Xarxa de Consum Solidari, està adreçat al professorat d'ESO, Batxillerat i de Mòduls de Formació del nostre sistema educatiu. Reconegut amb crèdits de formació de professorat, el seu objectiu és el de formar i donar eines pedagògiques al professorat que els facilite i anime a incloure temes sobre consum, des d'una visió crítica i responsable a les currícules de les seues assignatures.

Durada: 30 h

400 - La disciplina i la gestió a l'aula
A distància, 25 de juny

La disciplina escolar és una tema de caire instrumental. A llarg termini està compromesa amb l'adquisició i desenvolupament d'hàbits socialment acceptables i facilitadors de la convivència, però a curt termini és l'instrument responsable d'establir les bones condicions de treball a l'aula. L'adquisició d'hàbits és un procés llarg, però la consecució de les condicions de treball i clima de l'aula esdevé una necessitat quotidiana per tal que els aprenentatges puguen desenvolupar-se amb normalitat.

Durada: 25 h

7 - Eines per analitzar dades: aplicació als treballs de recerca
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 26 de juny

L'objectiu d'aquest curs és, en primer lloc, el coneixement de les tècniques descriptives i exploratòries aplicades a resumir la informació continguda en els conjunts de dades experimentals. Un objectiu paral·lel, tant o més important, és la interpretació dels resultats i de les gràfiques en el context de les dades.

Durada: 20 h

401 - Tecnologia mòbil per a l'aprenentatge
A distància, 28 de juny

Els joves cada cop més utilitzen les tecnologies mòbils per a comunicar-se i cercar i rebre informació per la realització de les seues activitats educatives. En aquest curs, es pretén introduir als mestres en les principals tecnologies mòbils (smartphones i tauletes) en les principals aplicacions que poden resultar útils, per promoure l'aprenentatge dels seus alumnes així com d'introduir-los a la creació d'apps amb App Inventor.

Durada: 30 h

417 - Neuroeducació
A distància, 28 de juny

La neuroeducació prové de la interacció entre les neurociències, la psicologia i l'educació, amb l'objectiu de promoure una integració més gran de la neurociència cognitiva dins l'àmbit de les ciències de l'educació. Aquest fet implica el desenvolupament de noves pràctiques pedagògiques i metodologies més eficients per tal de facilitar els processos d'aprenentatge i el desenvolupament psicosocial dels i de les alumnes en l'àmbit escolar.

Durada: 25 h

452 - Parental EduStorytelling. Educa al teu fill amb la magia dels contes
A distància, 28 de juny

Els contes són creacions de la cultura ancestral, però també una matriu del pensament, en la qual s'organitzen el nostre coneixement del món i les normes de convivència. El nostre curs es proposa donar «forma», color, textura, projecció i valor educatiu a les històries que volem transmetre als nostres fills, per a crear junts i amb goig una veritable fàbrica de contes familiars.

Durada: 25 h

455 - Creació i ús dels casos com eina docent i de presa de decisions
A distància, 28 de juny

Curs destinat a explicar els diferents conceptes involucrats en el mètode del cas como a forma d’aprenentatge i ensenyament. És el mètode habitual usat a prestigioses universitats como Harvard o IESE Business School, en àmbits com l’administració i direcció d’empreses o el dret. Està adreçat a docents i autors interessats en l’ús dels casos com element per la docència i la presa de decisions.

Durada: 25 h

474 - Coaching per a educar bé. Noves ferramentes educatives
Almoradí, 29 de juny

Aquest taller és una proposta de «llibre d'instruccions» per a ser educadors en què coincideixen experts en la matèria i es lliura als educadors per a una fàcil assimilació a través d'una metodologia molt pràctica, senzilla i eficaç per a l'aprenentatge i el canvi com és el coaching. El coaching, la psicologia positiva, i la intel·ligència emocional són ingredients fonamentals d’aquest taller per a aprendre a educar. Formació innovadora de participació activa en que es treballarà per mitjà de visual thinking, autoconstrucció individual i grupal, tallers, vivències, mapes mentals, debats o cine-coaching. Un taller inspirador i divertit.

Durada: 25 h

72 - Recursos creatius per narrar i crear històries (CUENTO... Contigo)
Girona, 3 de juliol

Els objectius del curs són oferir estratègies i recursos per a l'animació lectora, partint de la narració oral; propiciar l'ús de contes i faules com a suport educatiu; estimular la utilització de recursos creatius i pràctics en l'animació lectora i en la creació de l'hàbit lector; i ajudar a la posada en marxa d'activitats d'animació lectora, divertides, didàctiques, dinàmiques i creatives.

Durada: 20 h

73 - Ioga i educació. Cos, ment i emocions a l'aprenentatge
Girona, 3 de juliol

Els objectius del curs són relacionar algunes teories de l’educació amb el ioga; reconèixer les àrees del cervell que intervenen en l’aprenentatge; afavorir el clima de relació a l’aula; expressar i canalitzar emocions; prendre consciència del cos i de la respiració; utilitzar el cos en l’aprenentatge; potenciar la relaxació i el descans a l’aula; desenvolupar l’atenció i la concentració; i crear espais per a la quietud i el silenci.

Durada: 20 h

74 - Tècnica vocal basada en el mètode estill voice training (estill voice craft)
Olot, 3 de juliol

El curs permet conèixer les característiques i el funcionament del nostre aparell fonador i com condicionen l’emissió de la veu. A partir d’aquest coneixement es donaran recursos pràctics aplicables tant a nivell personal com a l’aula. També permet atendre alguns dels dubtes que els assistents al curs puguen tenir a partir de la seua pràctica habitual a l’aula, i conèixer i practicar l’entrenament vocal que un professional de la veu, de la disciplina que siga, necessita per estar més fort vocalment parlant.

Durada: 15 h

75 - Musicoteràpia Transcultural (II)
Girona, 3 de juliol

Aquest curs tracta els temes següents: 1. Preferències musicals i identitat sonora dins el nostre context cultural; 2. Xamanisme transcultural; 3. Cants harmònics: el potencial de l’energia sònica; 4. Programa musicoteràpia i mindfulness; 5. Música i creativitat.

Durada: 20 h

77 - Evitem el fracàs escolar amb tècniques d'estudi emocionals
Girona, 3 de juliol

Els objectius del curs són identificar l’estat emocional de l’usuari; valorar les habilitats cognitives i potenciar-les; introduir elements necessaris per tenir èxit escolar; i ensenyar noves tècniques d’estudi a partir de les emocions.

Durada: 15 h

123 - Aprendre a conviure amb intel·ligència a través del joc (2a edició)
A distància, 3 de juliol

Qualsevol joc (esportiu) esdevé una mena de societat en miniatura on els protagonistes comparteixen diferents tipus de relacions. El joc esdevé un laboratori de relacions socials on les persones podem aprendre a conviure amb intel·ligència. L’educador/a, l’entrenador/a, l’animador/a, el/la coach de grups directius descobriran la potencialitat del joc per afavorir el diàleg interpersonal respectuós i intel·ligent.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

130 - Foment de les habilitats socials en xiquets i xiquetes mitjançant el joc
Elx, --, 3 de juliol

Els problemes de relació interpersonal en la infància o l'escassa acceptació per part dels companys ocasionen conseqüències negatives com són l'aïllament social, problemes emocionals i escolars i baixa autoestima, entre altres. Per tant, l'objectiu és conèixer l'evolució de les habilitats socials al llarg de la infància, a més de realitzar una primera aproximació al conjunt de tècniques conductuals i cognitives enfocades a adquirir conductes socialment efectives per als xiquets.

Durada: 25 h

142 - Identitats i sexualitats subversives. Una aproximació multidisciplinària a la diversitat sexual i de gènere
Lleida, 3 de juliol

L'objectiu és incorporar al currículum d'estudiants i professionals una perspectiva oberta i realista sobre la diversitat sexual i de gènere i acostar-los a la realitat LGTBIQ. S'abordarà la diversitat de formes de viure i d'expressar el cos, la sexualitat, la identitat de gènere i l'expressió de gènere amb la finalitat de visibilitzar, naturalitzar, entendre i respectar realitats que han estat invisibilitzades per l'heterocentrisme i integrar-les en les nostres relacions socials i laborals.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

144 - Manual d'instruccions per hackejar el curriculum (o per aprendre a construir ecosistemes curriculars)
Lleida, 3 de juliol

Cal (re)pensar i (re)estructurar les arquitectures de docència per donar resposta a la societat del segle XXI? Com articular les competències, els continguts i les àrees de coneixement? Com podem transitar del concepte de currículum tradicional al concepte d’ecosistema curricular? El curs pretén encetar un debat d’aquestes qüestions. Repensar metodologies, organitzacions i arquitectures de les institucions educatives actuals i, desenvolupar estratègies per construir ecosistemes curriculars.

Durada: 20 h

145 - Introducció a l'aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera (AICLE)
Lleida, 3 de juliol

El curs permet iniciar-se en la metodologia de l’aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera (AICLE) i en la seua implementació. Iniciar-se en el disseny de seqüències AICLE. Conèixer eines TIC per al desenvolupament de seqüències AICLE. Desenvolupar estratègies discursives per afavorir l’aprenentatge integrat a l’aula i identificar i valorar les implicacions de la docència d’una àrea del currículum en una llengua estrangera.

Durada: 30 h

147 - Alumnes amb altes capacitats. Un repte educatiu del segle XXI
Lleida, 3 de juliol

L'objectiu del curs es adequar l'atenció a alumnes d'altes capacitats que requereixen d'unes tècniques específiques que donen resposta a les seues necessitats en l'àmbit educatiu i dissenyar models educatius que ens permeten l'atenció a la diversitat real a l'aula. Aplicar estratègies metodològiques d'intervenció en l'aula per desenvolupar al màxim les competències de tots i cadascun dels estudiants. La metodologia que s'utilitzarà durant el curs serà participativa i interactiva.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

181 - Curs pràctic d'intel·ligència emocional i mindfulness
Elx, 3 de juliol

De manera semblant a les habilitats relacionades amb l'intel·lecte (el càlcul, la memòria o els idiomes), les relacions amb les emocions s'aprenen al llarg de la infància i s'ensinistren en les experiències de la vida diària. Així, conèixer i comprendre la intel·ligència emocional (IE) és fonamental per a dur una vida equilibrada, satisfactòria i reeixida. L'objectiu és formar els estudiants, ensenyar estratègies pràctiques per a millorar la seua IE i implementar-les en entorns clínics i educatius.

Durada: 25 h

182 - Com coordinar un grup i no morir en l'intent
A distància, 3 de juliol

Curs adreçat a estudiants i professionals de qualsevol àmbit que vulguen tenir els conceptes teòrics i pràctics bàsics del treball en grup per a una millora de les competències del treball grupal. Es pretén que l’alumnat conega els fonaments del grup com a concepte d’una manera dinàmica, clara i intuïtiva. Des de l’inici de la nostra formació fins que ens trobem al món professional, se’ns demana el treball en grup, una feina col·laborativa per enriquir el procés i millorar els resultats.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

197 - Pensament computacional a l’escola: quan?, on?, com? i qui?
Sant Julià de Lòria, 3 de juliol

El pensament computacional és una tècnica de solució de problemes basada en el raonament algorísmic. L’objectiu principal d’aquest curs és conèixer la seua aplicació a la pràctica docent i proporcionar recursos i orientacions pedagògiques d’aplicació d’aquesta tècnica a la programació de robots didàctics

Durada: 16 h

199 - La tutorització de les estades formatives a l’escola
Sant Julià de Lòria, 3 de juliol

Competències del formador per a l’acompanyament. Observació d’aula i retorn formatiu. Acompanyament, comunicació i relació d’ajuda. Dinàmiques per a tallers de tutoria grupal. Videoformació. La postura reflexiva amb els estudiants i per a la formació.

Durada: 5 h

258 - El treball per projectes en l'educació primària
Vic, 3 de juliol

El curs vol contribuir al coneixement de la metodologia de projectes i donar pautes per a la seua aplicació a l’educació primària. Els objectius són: identificar els trets singulars del mètode de projectes com a metodologia d’aula; aportar estratègies i instruments per al disseny, planificació, dinamització i avaluació de projectes a l’aula, i conèixer experiències procedents de centres escolars que han introduït el mètode de projectes.

Durada: 20 h

260 - Tècniques de meditació aplicades a l'àmbit educatiu
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

L’excés d’estimulació al qual estem sotmesos pot generar estrès i ansietat. La pràctica de la meditació permet millorar les funcions cognitives i conduir a un estat de consciència i d’atenció plena que ofereix la capacitat d’estar sempre en l’aquí i l’ara augmentant així el benestar personal i professional. Introduir la meditació a l’aula permet que els alumnes augmenten la seua atenció, memòria, autocontrol i creativitat.

Durada: 20 h

261 - Perspectives trans en la infància i l'adolescència: reflexions per abordar la diversitat de gènere en els àmbits educatius
Barcelona, 3 de juliol

Darrerament han emergit diversos casos d’infants i adolescents trans o amb expressions de gènere que trenquen expectatives socials. Es convida a una reflexió crítica sobre aquesta realitat emergent i es proposen eines per abordar aquestes experiències, evitant l’impacte de la discriminació i promovent l'apoderament. Convé incorporar una perspectiva trans crítica en la pràctica educativa amb una mirada de gènere com a base i com a horitzó, la transformació d’espais educatius formals i no-formals.

Durada: 12 h

301 - Tècniques en resolució positiva del conflicte a l'aula: mediació escolar
Barcelona, 3 de juliol

Taller sobre comunicació i gestió positiva del conflicte adreçat a docents i alumnes, que vulguen aprendre com la mediació és una eina molt poderosa per a transformar conflictes socioemocionals. La «globalització» i interculturalitat, dintre de l’aula, ens porta a desenvolupar necessàriament competències personals i habilitats comunicatives que promou la educació de caràcter inclusiu. Com ho farem? Aprendràs a «pensar en clau mediadora» i a transformar els conflictes mitjançant el coaching.

Durada: 20 h

302 - Una mirada actualitzada a l'art: revisió i aprofundiment de les obres d'art de les PAU
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 3 de juliol

Curs destinat al professorat que imparteix Ciències Socials a secundària i, especialment, Història de l'Art a 2n de Batxillerat. El curs aprofundirà en el coneixement d'algunes de les obres artístiques prescrites al currículum i avaluades a les proves PAU. Es pretén actualitzar els continguts d'acord amb les noves aportacions científiques al respecte, aportar recursos que faciliten la tasca del professorat a l'aula.

Durada: 20 h

304 - Representant la docència: imatges del mestre i l'alumne dins la literatura i el cinema
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs ofereix, primer, una revisió dels diferents conceptes i arquetips de l’ensenyament en el passat cultural d’Europa (centrant-nos especialment en l’ensenyament a infants i joves) i, segon, relacionar aquests conceptes i figures amb les teories actuals sobre les funcions de l’ensenyant i l’alumnat, i el seu paper en la nostra societat.

Durada: 20 h

305 - La ludificació a les aules: un repte per assolir
Barcelona, 3 de juliol

La ludificació és un concepte nou que recull una pràctica ben antiga: la utilització de dinàmiques de joc en activitats que no siguen necessàriament recreatives. Aplicades a l'aula, les dinàmiques de ludificació poder esdevenir una eina ben interessant que aplicar a classe. En aquest curs ens endinsarem, a través d'una introducció teòrica i un seguit d'exemples i activitats pràctics, en la ludificació i en les seues possibilitats dins les aules.

Durada: 20 h

308 - Orientador de aprendizaje y asesor en educación
Benissa, 3 de juliol

Dirigit a personal docent involucrat en accions tutorials, tutores i tutors, coordinadors i coordinadores de centres de formació i professorat en general, mentors i mentores d’aprenentatge. Formació, metodologia i entrenament en coaching, per a l’educació.

Durada: 50 h

344 - Encuentro de Innovación educativa: nuevos escenarios, nuevas miradas (VI)
Alcoi, 3 de juliol

Aquest curs té l’objectiu d’establir un pont d’unió entre la universitat i els centres educatius, teoria i pràctica.

Durada: 37 h

367 - Percudance - Ritme, moviments i procediments coreogràfics
Barcelona, 3 de juliol

En aquest curs es presentaran els conceptes bàsics musicals amb un altre llenguatge musical. La implicació del cos és important ja que la música es crea a partir del moviment o bé a partir de la partitura triem un moviment. Per tal de crear una partitura - coreografia, coneixerem alguns procediments coreogràfics.

Durada: 25 h

368 - Falcons, valor cooperatiu
Barcelona, 3 de juliol

L’objectiu del curs és conèixer què són els falcons (activitat física que forma part de la cultura popular i tradicional catalana) , saber què els poden aportar als joves en edat escolar i aprendre i viure, un model d'ensenyament per part dels professionals de l'activitat física.

Durada: 25 h

369 - Aportacions pedagògiques per l'ensenyament del circ i la dansa des de l'EF
Barcelona, 3 de juliol

El curs té com a finalitat transmetre mètodes d'ensenyament des de l'activitat lúdica i l'activitat formativa dels continguts del circ i de la dansa. S'habilita l'articulació de continguts que es tenen com a obligatoris en el currículum d'educació física al circ i a la dansa. Serà per a l'alumnat una proposta innovadora i es dotaran d'eines per poder realitzar les seues primeres experiències ensenyant circ o dansa.

Durada: 25 h

371 - La capoeira, una eina d'innovació educativa per la classe d'EF
Barcelona, 3 de juliol

La capoeira és una lluita encoberta pel ritme de la música, l'expressió corporal i les destreses. A través d'aquest curs, el professorat coneixerà l'origen històric i la filosofia de la capoeira aplicada com un mitjà educatiu. Vivenciarà classes teòriques-pràctiques, aprendrà didàctica i metodologia per a l'ensenyament de la capoeira com una eina innovadora per a la classe d'educació física.

Durada: 25 h

379 - Neurociència des de l’educació física
Barcelona, 3 de juliol

L’alumnat creix acompanyat a les escoles i instituts gràcies a un conjunt de factors. Un d’aquests elements són els docents i les seues estratègies d’aprenentatge. Durant aquesta formació ens plantejarem l’ús d’eines d’aprenentatge, des de l’educació física, per col·laborar amb l’acompanyament harmònic del creixement cerebral del nostre alumnat. Es donarà especial importància a les aportacions que des de la neurociència podem aplicar a l’activitat física i l’esport.

Durada: 25 h

415 - Experiències amb èxit en educació física
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs consistirà en experiències d'èxit en educació física de professionals d’aquest àmbit. L'alumnat podrà triar d'entre les 20 experiències ofertes aquelles que més l'interessen. Podrà inscriure’s fins a un màxim de 20 experiències en blocs de 5 (cada 5 experiències equivalen a un curs).

Durada: 25 h

513 - Alumnes amb altes capacitats. Un repte educatiu del segle XXI
Ibi, --, 3 de juliol

Aquest curs està dirigit a pares/mares, estudiants de graus de magisteri, professorat en general i orientadors. Els objectius són dissenyar models educatius que permeten una verdadera atenció a la diversitat de les aules i aplicar estratègies metodològiques d'intervenció en l'aula per a desenvolupar al màxim les capacitats de tots i cadascun dels estudiants.

Durada: 25 h

526 - La importància de la intensitat a les classes d'educació física
Palma, 3 de juliol

L'increment de l'obesitat infantil i dels estils de vida sedentaris ocasiona noves necessitats i reptes als professionals involucrats en l'educació dels escolars. La intensitat de l'activitat física de nins i adolescents suposa un element crucial per combatre aquestes epidèmies. S'oferirà una visió científica dels efectes beneficiosos d'incrementar la intensitat a les classes d'educació física, així com de certes pautes metodològiques i pràctiques per augmentar-la.

Durada: 30 h

531 - Procés creatiu i autoconeixement
Palma, 3 de juliol

El procés de crear (tesi, projecte, obra d’art o empresa) posa a prova les nostres capacitats i recursos interns. Per crear amb fluïdesa cal tenir un sistema de creences internalitzat i fortalesa emocional per afrontar els daltabaixos de la creativitat. Analitzarem obstacles i potencialitats internes que fan fluir la creativitat. Amb exercicis d’expressió artística (plàstica, escriptura, veu, dramatització) explorem una cartografia del procés creatiu que ens acosta a la seua dimensió psíquica.

Durada: 25 h

619 - Competència digital docent: eines i estratègies metodològiques
Barcelona, 3 de juliol

Les TIC en la Societat del Coneixement són una eina essencial per a desenvolupar la capacitat de gestionar la informació de manera eficaç, permetent d’una banda l’aprenentatge continuat al llarg de la vida (Life Long Learning) i per altra, facilitar als professors les eines TIC i les estratègies necessàries per a millorar les seues capacitats d’aprendre, tant en processos de treball individual com en el treball cooperatiu.

Durada: 20 h

202 - L’avaluació de les estades formatives per al professorat universitari
Sant Julià de Lòria, 4 de juliol

Disseny d’activitats per al desenvolupament de competències docents: activitat acadèmica i activitat professional. Activitats d’integració en les matèries de formació psicopedagògica i de contingut didàctic. Anàlisi de la pràctica. Anàlisi de vídeo. Observació d’aula: instruments per a l’observació.

Durada: 5 h

257 - Escola d'Estiu de Literatura Infantil i Juvenil. Jornades internacionals sobre literatura parlada. L'art de dir i l'art d'explicar (8a edició)
Monistrol de Montserrat, 4 de juliol

L’UVic-UCC, en col·laboració amb Abadia de Montserrat, obre la VIII Escola d’Estiu adreçada a persones que, des de l’àmbit de l’ensenyament, la biblioteca infantil, la recerca o la motivació personal, tinguen interès en l’aprofundiment d’aspectes del llibre infantil i juvenil. Aquesta edició se centra en la literatura parlada. L’art de dir i l’art d’explicar, tema que ens permet reflexionar sobre el valor de la transmissió oral de la literatura per a infants i joves.

Durada: 30 h

298 - Claves del Visual thinking
Elda, 4 de juliol

La comunicació actual és cada vegada més digital i visual. Alhora els professionals actuals estan utilitzant cada vegada més eines visuals per a ser més i comunicar millor, fomentar la visió compartida i construir projectes. Aquest curs permetrà als participants aprendre a utilitzar eines simples i potents per a simplificar la complexitat, saber com plasmar i presentar la informació de la manera més humana i directa.

Durada: 37 h

345 - Mindfulness (atenció plena), entrenament i tècniques de reducció d'estrés
Sant Joan d'Alacant, --, 4 de juliol

Aquest curs vol millorar l'atenció, la concentració, la introspecció, l'escolta i la memòria, desenvolupar la capacitat d'adonar-se'n i del poder de l'actitud, sincronitzar el cos i la ment, treballar sobre els condicionaments i maneres de pensament rígids a través d'una atenció no reactiva i millorar l'autocontrol, entre molts altres aspectes.

Durada: 25 h

502 - Com crear i compartir continguts en vídeo amb mòbils i tauletes: recursos pràctics
Palma, 4 de juliol

El curs tractat sobre enregistrament i edició de vídeos per a Internet i xarxes socials amb dispositius iOS i Android, sense ordinadors. S'inicien els continguts des de la base i inclou nocions fonamentals de llenguatge audiovisual i storytelling. També es descriu com es pot compartir correctament a les xarxes socials els vídeos creats, així com la creació i el manteniment d'un canal a Youtube. Finalment, s'analitza i es posa en pràctica el fenomen del live streaming en plataformes com Facebook o Twitter.

Durada: 26 h

299 - Multilingüismo y AICLE (Aprendizaje Integrado de Contenidos y Lenguas Extranjeras)
Benissa, 5 de juliol

El multilingüisme és una prioritat per a l’educació; els programes per a l’Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres (AICLE) han experimentat un gran auge en diversos cicles educatius. Presentarem diversos enfocaments sobre el multilingüisme, projectes per a la implantació de programes bilingües en distints nivells, l’aplicació de les TIC i el paper de les institucions i el professorat, la seua formació i els recursos disponibles per a una integració en aquests programes.

Durada: 50 h

205 - La creativitat a l’aula
Sant Julià de Lòria, 6 de juliol

L’objectiu principal del curs és endinsar-nos en la creativitat i la innovació i facilitar eines per aplicar en el dia a dia a l’aula per fomentar que els nostres alumnes aprenguen a pensar i siguen més creatius.

Durada: 8 h

267 - El modelo educativo del Proyecto Roma: teoría y práctica. Construyendo comunidades de convivencia y aprendizaje a través de proyectos de investigación en las aulas
Cocentaina, 6 de juliol

L’objectiu del curs és conèixer el model educatiu del Projecte Roma des de la pràctica en Infantil, Primària i Secundària en col·legis i instituts. S’hi treballaran els temes següents: canvis en la construcció del coneixement en l’aula a través de projectes d’investigació, com fer per tal que siga una comunitat de convivència i aprenentatge, què és l’aprenentatge cooperatiu i com fer per a viure en democràcia, valorant les diferències humanes com a valor i com a defecte o lacra social per a construir una escola sense exclusions.

Durada: 50 h

101 - L’autoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià (I)
Cocentaina, 7 de juliol

L’autoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià (I) és un curs de 30 hores lectives i 2 crèdits (vàlids per a la Capacitació). L’objectiu que ens plantegem és mostrar diversos recursos en línia amb què el professorat de valencià podrà ajudar el seu alumnat a consolidar de manera autònoma els coneixements que necessita un aprenent inicial de valencià.

Durada: 50 h

112 - Curso internacional de música moderna (pop, rock, blues, jazz...). Guitarra eléctrica, bajo, canto moderno, batería, percusión, piano moderno... (XI)
La Nucia, 10 de juliol

Al XI Curs Internacional de Música Moderna 2017 s’oferirà una formació tècnica i teòrica en pop, rock, blues, jazz, música llatina, en les especialitzats de guitarra elèctrica i baix, piano i teclats, percussió, bateria, cant modern i vent. S’hi abordaran els aspectes històrics de cada gènere musical, les seues característiques principals i la interpretació del repertori dels diferents estils. S’hi realitzaran treballs individuals en cada especialitat i diverses agrupacions col·lectives.

Durada: 50 h

119 - Educació emocional i teatre
Lleida, 10 de juliol

En el curs valorarem la importància de les emocions en la salut física i psíquica i prendrem consciència de la importància del desenvolupament d’una autoestima adequada. Aprendrem a conèixer les nostres emocions i a reconèixer les emocions en els altres a partir del desenvolupament de les arts escèniques, emprant la comunicació no verbal com a eina educativa. Serà un curs on es combinarà el corpus teòric amb dinàmiques actives i participatives.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

132 - Dificultats d'aprenentatge: detecció, avaluació i intervenció en la pràctica clínica
Elx, --, 10 de juliol

Les dificultats específiques d'aprenentatge són un trastorn molt comú en la infància. L'elevat nombre de xiquets que presenten aquestes dificultats mostren la necessitat que els professionals de l'àmbit del desenvolupament coneguen les estratègies d'intervenció i avaluació portades a terme. El curs vol aconseguir dotar els professionals dels coneixements i les estratègies necessàries per a una correcta avaluació i intervenció amb xiquets que mostren dificultats específiques d'aprenentatge.

Durada: 25 h

146 - Plurilingüisme i educació
Lleida, 10 de juliol

Els objectius del curs són assolir una formació dels coneixements teòrics i de les bases psicopedagògiques que fonamenten l’educació bilingüe i plurilingüe, i aprendre a analitzar activitats educatives dins d'aquest àmbit. Adquirir una visió global de l’educació bilingüe i plurilingüe a Catalunya, Espanya i altres contextos internacionals (EUA, Canadà, etc.). Reflexionar sobre les implicacions educatives de la relació ‘llengua-escola-immigració’.

Durada: 20 h
Durada: 50 h

219 - Recursos didàctics pel coneixement de la fauna i la vegetació del parc natural de l'Alt Pirineu
Alt Aneu, 10 de juliol

Els objectius del curs són: aprendre a identificar i conèixer les característiques i usos principals de la flora de muntanya; identificar i classificar els rastres i restes més comuns de la fauna dels Pirineus; utilitzar estratègies de cerca de dades i analitzar resultats per trobar respostes; interpretar els canvis al llarg dels anys en els sistemes ecològics relacionats amb la fauna; i aplicar el coneixement teòric a la didàctica educativa.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

275 - Jocs, contes i art. Filosofia 3/18 a Educació Infantil
Barcelona, 10 de juliol

Aquest curs està pensat especialment per a mestres d’Educació Infantil que vulguen treballar el projecte Filosofia 3/18 a l’aula. En les 15 hores de formació treballarem a partir dels recursos del programa d’Ed. Infantil «Juguem a pensar», i veurem com podem potenciar la capacitat intel·lectual dels més petits, introduint i reforçant els hàbits cognitius i les actituds afectives a través de jocs, contes i art (pintura, música i cinema).

Durada: 15 h

277 - Cinema per viure i conviure a l'aula
Barcelona, 10 de juliol

Aquest curs tracta sobre el cinema com a font de coneixement, comunicació i convivència. El curs facilita familiaritzar-se amb la història i el llenguatge cinematogràfics per convertir-lo en una eina educativa més enllà del seu valor com a font d'entreteniment. Els joves com a protagonistes d'històries de ficció per parlar de la seua realitat. Dels clàssics de Hollywood, al cinema d'autor proper, el gènere documental o els formats que atreuen als adolescents a la pantalla gran, al mòbil o l'ordinador.

Durada: 20 h

281 - Percussió corporal, mètode SSM. Nivell 1 (8a edició)
Granollers, 10 de juliol

La música forma part de la nostra vida diària. El sistema educatiu ha de posseir una flexibilitat que oriente i proporcione els instruments per jutjar, analitzar i comprendre la realitat que ens envolta. Mitjançant la percussió corporal ens acostem a metodologies que donen molta importància a la improvisació, la creativitat i al llenguatge rítmic expressat amb el nostre cos. En aquesta experiència sensorial es reforça tot el potencial estètic, pedagògic i terapèutic de la música.

Durada: 20 h

307 - Igualtat en contextos educatius: coeducació, identitat i diversitat sexual
Benissa, 10 de juliol

Aquestes jornades pretenen propiciar un lloc de trobada per a l'intercanvi d'iniciatives i experiències encaminades a proporcionar a la comunitat educativa una visió actualitzada que responga als canvis socials i les necessitats educatives per a la igualtat. Es tracta de crear espais d'intervenció en contextos educatius per formar i transformar alhora estudiants, docents i famílies en qüestions relacionades amb coeducació, afectivitat sexual i identitat de gènere.

Durada: 37 h

311 - Families: diversitat familiar a l'escola
Barcelona, 10 de juliol

El model tradicional de família format per un pare i una mare que engendren i crien els seus fills i filles ha deixat de ser majoritari i la diversitat familiar és comuna a les aules. El curs proposa una visió àmplia del concepte de família i formes de treballar-lo a les aules, de tal manera que tots els nens i nenes se senten inclosos, independentment de la composició de les seues famílies, així com estratègies per generar pràctiques institucionals més inclusives.

Durada: 20 h

314 - PERFORM - Arts escèniques per ensenyar ciència
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 10 de juliol

Treballarem, mitjançant tallers participatius, eines pròpies de les arts escèniques per reforçar habilitats d’expressió i comunicació oral de la ciència a través de la generació de textos científics presentats en forma de monòlegs o petits esquetxos científics. Discutirem i reflexionarem sobre els reptes socials i ètics de la ciència del segle XXI. Aprendrem com transmetre als alumnes el mètode científic i els processos en que es fonamenta la ciència, com el pensament crític o l’esperit reflexiu.

Durada: 20 h

316 - Ciències 12-15, una proposta per ensenyar ciències amb sentit (perquè els alumnes pensen, parlen i actuen de manera científica sobre el món)
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 10 de juliol

Es presentarà una proposta docent innovadora i es reflexionarà sobre la multidisciplinarietat i l’adquisició de competències. Es justificarà el disseny d’una ciència per a tots que potencia l’experimentació i el llenguatge científic com a part de l’activitat científica escolar i el treball conjunt dels professors de les diferents disciplines científiques. En les sessions es mostrarà com fer compatible un treball per projectes amb una introducció dels conceptes científics, etc.

Durada: 20 h

320 - Ensenyar literatura catalana avui. Eines, estratègies i neguits
Barcelona, 10 de juliol

Com podem ensenyar literatura catalana avui dia? Aquest curs vol reflexionar sobre l’ensenyament de la literatura a les aules i oferir metodologies, estratègies i abordatges didàctics que puguen ser útils per als professors. Des d’una visió molt pràctica, diversos professors de secundària i universitat brindaran la seua experiència i les seues propostes perquè siguen aplicables a les classes.

Durada: 20 h

321 - El repte de preparar un espectacle d'acrosport cooperativament
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 10 de juliol

L'acrosport és una activitat inclusiva, en la qual tots els membres del grup se senten importants i indispensables, perquè l’èxit recau en la responsabilitat de cadascú de desenvolupar el seu rol. El seu treball afavoreix la creativitat, la cooperació, l’autosuperació, l’autoestima, l’expressivitat, la motricitat i la sociabilitat. Al llarg del taller s’exposarà, a nivell teòric i pràctic, les seues característiques pròpies, per tal de comprovar-ne el valor educatiu i integrador.

Durada: 20 h

326 - El deporte como elemento educativo
Elda, 10 de juliol

El curs tractarà de l'esport en l'educació, i s'analitzarà la nutrició, la motivació, la gestió del temps per a l'estudi en el handbol, bàsquet, voleibol, atletisme i esports de raqueta.

Durada: 50 h

354 - Assetjament escolar i implicació familiar
La Sénia, 10 de juliol

Els objectius del curs són descriure la problemàtica del bullying; donar a conèixer les principals investigacions internacionals al voltant del bullying; plantejar el paper de les famílies en la prevenció, detecció i abordatge del bullying; informar dels projectes i experiències educatives que contribueixen a prevenir i intervenir en el bullying¸oferir i desenvolupar orientacions i pautes concretes sobre com gestionar el bullying des de la família.

Durada: 5 h

466 - Children's and Young Adult Literature and their pedagogical implications (2nd edition)
Castelló de la Plana, 10 de juliol

Defensant la importància de la literatura infantil i juvenil en l'ensenyament de llengües i en l'aprenentatge de l'anglès com a llengua estrangera, en particular, el curs advocarà per l'ús d'aquesta literatura en l'àmbit educatiu com a instrument fonamental per a reflexionar sobre el sexisme, la discriminació sexual i la diversitat de les persones. Es prestarà especial atenció a l'adscripció de certs rols als personatges masculins, femenins, representacions literàries de LGBT i infants amb necessitats especials.

Durada: 18 h

510 - El mercat com a eina pedagògica per estudiar la botànica
Palma, 10 de juliol

A partir d’exemples d’estructures vegetals comestibles que es troben als mercats (naps, espàrrecs, espinacs, tàperes o gerds) s’analitzaran les diferents estructures, tot relacionant-les amb el seu origen i funció. S’estudiaran les estructures vegetatives (arrels, fulles i tiges) i les sexuals (flors, llavors, fruits) de les plantes, i les seues modificacions relacionades amb l’adaptació de la planta al medi natural. Així entendrem què és el que mengem.

Durada: 25 h

517 - Contar la ciencia. Técnicas escénicas y de narración oral para la comunicación científica
Barcelona, 10 de juliol

En aquest curs anirem més enllà del com parlar de ciència en públic per arribar al com construir un text (sobre ciència) per ser oralitzat. Treballarem fórmules i metodologies perquè el ponent gaudisca de l’acte de comunicació científica, per aconseguir així que el públic entenga i gaudisca també amb el que se li està explicant.

Durada: 25 h

518 - Ètica, política i periodisme
Palma, 10 de juliol

Aquest curs vol acostar la política i els mitjans de comunicació a la llum de l’ètica, i proposar tant una anàlisi rigorosa d’allò que es publica i difon com l’exposició de casos concrets en què ètica, política i periodisme poden trobar-se en conflicte, com ara el «cas Noos», l’accident del metro de València o els «fets alternatius» de l’administració Trump, en un àmbit marcat per l’evolució de la tecnologia, les xarxes socials i la transformació de la feina periodística.

Durada: 25 h

519 - La formació del professorat i la professionalització del docent com a eixos de millora del sistema escolar
Palma, 10 de juliol

Aquest curs vol oferir als docents actuals i futurs debat i propostes col·laboratives per millorar el sistema escolar: formació inicial i permanent i la seva professionalització. També analitzar diversos programes de millora de la formació inicial del professorat exitoses a l'estat espanyol; noves tendències en inducció docent i formació permanent del professorat per professionalitzar-se i cohesionar equips; i paper de les associacions professionals i les comunitats d'aprenentatge professional.

Durada: 25 h

533 - Recerca documental i comunicació científica per a professionals i investigadors de les ciències socials
Palma, 10 de juliol

La localització, gestió i utilització ètica de la informació en ciències socials és un repte per als professionals. Aquest curs, adreçat a estudiants universitaris dels darrers cursos i a professionals de l’àmbit social, pretén millorar les competències relacionades amb l’honestedat acadèmica i centrades en la recerca documental i la comunicació del coneixement. Es mostraran eines i recursos per assolir i utilitzar òptimament la informació de forma ètica.

Durada: 25 h

550 - L'EF com a recurs pedagògic
Castelló de la Plana, 10 de juliol

En el curs introduïm noves tendències que s'integren al currículum educatiu i que pretenen el desenvolupament integral de l'alumnat: rugbi, activitats de lluita, danses del drac, resolució de conflictes, TIC, atenció a la diversitat, programacions competencials o avaluació. Continguts que tractarem mitjançant tallers pràctics, taules rodones i exposicions de professorat en actiu a tots els nivells educatius. També tractarem les possibilitats de la motricitat.

Durada: 25 h

630 - Processos de pèrdua, mort i duel en l'àmbit educatiu
Barcelona, 10 de juliol

Dirigit a mestres d'educació primària i psicòlegs educatius.

Durada: 20 h

312 - Fusión y mestizaje: España y Cuba, sorprendentes viajes de ida y vuelta
Torrevella, 11 de juliol

Aquest curs és un recorregut multidisciplinar pels casos d’interculturalitat en la producció artística (literària, cinematogràfica, urbanística...) i científica del fet hispànic a Cuba i viceversa. D’aquesta manera s’hi estudiarà des d’una perspectiva històrica, cultural i antropològica les relacions interculturals entre Cuba i Espanya, i s’hi aprofundirà en la fusió i el mestissatge de les cultures, analitzant també casos concrets en la interrelació cultural Espanya-Cuba en els darrers anys.

Durada: 37 h

540 - Universitat d’Estiu d’estudis de gènere (XVIII): + feminismes que mai
Palma, 11 de juliol

Alguns dels esdeveniments polítics, econòmics i socials actuals preocupen molt, no només per les seues conseqüències més immediates sinó perquè posen en risc els avanços en matèria de drets humans i llibertats. Però, enfront d'aquesta situació, les dones i els feminismes estan rearticulant-se i oposant resistència: les marxes del 7N a Espanya, Ni Una Menos a Llatinoamèrica, o la Women's March impulsada des dels EUA. Revisarem aquestes noves propostes del moviment feminista.

Durada: 25 h

149 - Anàlisi d'errades i interllengua en l'ensenyament d'ELE
Lleida, 12 de juliol

Aquest curs està adreçat a persones que tenen un cert coneixement o experiència en la didàctica de l’espanyol com a llengua estrangera o segona llengua, encara que també el poden seguir estudiants d’últim any de grau que vulguen especialitzar-se en ensenyament d’ELE. Està orientat a introduir i a desenvolupar els conceptes d’interllengua i errades i a plantejar la incidència que aquests tenen en el procés d’aprenentatge d’una llengua estrangera.

Durada: 20 h

483 - Prevenció i intervenció front a l'assetjament escolar (bullying)
Callosa de Segura, 12 de juliol

Els objectius del curs són adquirir els conceptes bàsics referits al bullying, sensibilitzar sobre aquesta problemàtica i les seues implicacions en la comunitat escolar i formar en ferramentes i tècniques per a detectar i/o previndre aquest fenomen.

Durada: 25 h

593 - Aprenent sense violències i ensenyant des de la igualtat
Santa Pola, 12 de juliol

En finalitzar el curs l'alumnat podrà definir termes rellevants com sistema de gènere, patriarcat, diferència, igualtat/equitat, desigualtat, discriminació, paritat i violència, identificar i reconèixer el paper de les dones en la ciència i, detectar, especificar i descriure les principals formes de violència de gènere que s'expressen en les aules, entre altres objectius.

Durada: 25 h

4 - Principios y práctica del running
Sant Vicent del Raspeig, 13 de juliol

El curs ofereix els coneixements necessaris sobre la metodologia d’entrenament del corredor, la prevenció i el tractament de possibles lesions i els elements clau en la nutrició de l’esportista.

Durada: 50 h

266 - Ferramentes tecnològiques per al docent
A distància, 15 de juliol

Aquest curs té com objectiu formar tecnològicament a professorat en actiu i a totes aquelles persones que tinguen intenció de ser-ho. Es vol revertir l'actual situació en què l'alumnat sap més sobre ferramentes digitals que el seu professorat. S'ajudarà al professorat a utilitzar els mitjans gratuïts disponibles en la xarxa.

Durada: 25 h

131 - Disseny i aplicació d'una intervenció en autisme
Elx, 17 de juliol

Actualment l'autisme afecta un de cada 150 xiquets, aproximadament. Aquest alt nombre indica la necessitat que qualsevol professional relacionat amb la infància conega les estratègies més adequades per a una intervenció correcta. La finalitat del curs és dotar als assistents dels coneixements necessaris per a adequar la programació i la intervenció a les necessitats específiques de cada xiquet amb trastorn de l'espectre autista.

Durada: 25 h

133 - El maltractament i l'abús sexual infantil
La Seu d'Urgell, 17 de juliol

El curs pretén aprofundir en les causes de la seua aparició, els diferents tipus de maltractament, els factors que n’afavoreixen el manteniment, els signes i símptomes i les orientacions d’actuació quan ens trobem davant d’un possible cas. Insistirem especialment en aquest darrer apartat: per una banda, en el de la nostra sensibilització i disponibilitat davant d’una realitat en la que no hem estat prou formats i, per l’altra, en el de l’imprescindible treball en xarxa a què això ens obliga.

Durada: 30 h
Durada: 75 h

134 - ESO en femenino. Materiales con perspectiva de género para trabajar en Secundaria
Cocentaina, 17 de juliol

El curs té com a objectius donar visibilitat en els continguts de Secundària i Batxillerat a les dones i la seua aportació en diverses qüestions de coneixement des de la perspectiva d’igualtat; donar al professorat eines pràctiques per a confeccionar referents femenins en l'àmbit de les humanitats amb les quals treballar en l’aula; i ajudar el professorat a detectar la invisibilitat de les dones en els diferents materials didàctics treballats en Secundària i canviar aquesta mancança.

Durada: 50 h

193 - Mindfulness per a professionals de l'educació i la salut
La Seu d'Urgell, 17 de juliol

El curs planteja un atansament a la teoria i part de la investigació que hi ha darrere del mindfulness i la compassió. Així mateix, es proposa facilitar eines i recursos basats en el mindfulness per entrenar i millorar la consciència d’hom mateix (cognitiva, emocional, corporal), la presència en la relació d’ajuda, la gestió de l’estrès, la regulació emocional i la comunicació conscient. És un curs bàsicament experiencial.

Durada: 20 h

207 - Aproximació a la pedagogia sistèmatica. Obrint el cor i la mirada per poder educar
La Seu d'Urgell, 17 de juliol

Aquest curs d’aproximació a la Pedagogia Sistèmica pretén reflexionar sobre el nostre context educatiu i la resposta educativa que donem als reptes que ens planteja la societat actual, conèixer els diferents referents i paradigmes científics sobre els quals es fonamenta, donar a conèixer el canvi de paradigma educatiu, introduir els conceptes bàsics i aprendre a mirar les situacions educatives des d'un altre punt de vista.

Durada: 30 h

212 - Treballar per projectes a l'aula
La Seu d'Urgell, 17 de juliol

Elaborar propostes de projectes mitjançant el coneixement, l’anàlisi i l'experimentació de les seues particularitats pedagògiques, per tal de fer significatiu l’aprenentatge dels alumnes; identificar les característiques de l’aprenentatge significatiu, a partir de principis psicopedagògics i neurocientífics; dissenyar i compartir propostes d’aula; definir un procés d’avaluació adequat a la metodologia de treball per projectes; convertir els projectes en un eix integrador de totes les activitats.

Durada: 20 h

323 - Botánica aplicada a la formación escolar
Villena, 17 de juliol

El curs està dirigit principalment a mestres o estudiants de magisteri que vulguen ampliar els seus coneixements de botànica. S’hi pretén despertar la curiositat dels docents sobre el món de les plantes. S’hi combinen aspectes teòrics (classificació, adaptacions, distribució, reconeixement d’espècies...) amb la pràctica d’activitats realitzables dins l’aula (maquetes de flors, premsat, recursos digitals...). Inclou, a més, una sortida al camp.

Durada: 75 h

442 - Cal·ligrafies de l’homofòbia: imatges i textos enfront de l’assetjament
Gandia, 17 de juliol

Els assistents utilitzaran els textos i les imatges per a crear elements visuals. Construir a través de l’acció mirades noves i solucions gràfiques per enfrontar-nos al problema de l’assetjament, especialment quan es tracta de la violència contra les persones LGTB. Farem ús dels telèfons mòbils per a fotografia i vídeo. Valorant la importància d’educar per a la diversitat i de gestionar les desigualtats socials, el curs va dirigit als àmbits de l’educació, la informació, la història, i la cultura.

Durada: 4 h

309 - Liderazgo y felicidad: claves del empoderamiento
La Nucia, 18 de juliol

Com ser feliç és la cerca que més es realitza al Google. Les persones busquem des de sempre la poció de la felicitat, encara que la ciència ens demostra que per a ser feliç cal entrenar-se, i no de qualsevol manera. Les claus per a donar-nos poder, liderar-nos i assolir així el fet de ser feliços són aquelles amb les quals treballarem al llarg d’aquest curs. Le felicitat es conquereix.

Durada: 50 h

481 - Com integrar la igualtat en els centres educatius?: desaprendre desigualtats i aprendre la igualtat
Callosa de Segura, 19 de juliol

Els objectius del curs són: promoure un canvi d'actituds a favor d'una societat més igualitària, donar les ferramentes i tècniques al professorat/docents per a formar en igualtat de gènere a l'alumnat dels centres educatius i incorporar en el currículum la realitat d'ambdós sexes, alhora que promovent relacions de confiança basades en la paraula i no en la força, entre altres objectius.

Durada: 25 h

100 - L’autoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià (I)
Benissa, 20 de juliol

L’autoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià (I) és un curs de 30 hores lectives i 2 crèdits (vàlids per a la Capacitació). L’objectiu que ens plantegem és mostrar diversos recursos en línia amb què el professorat de valencià podrà ajudar el seu alumnat a consolidar de manera autònoma els coneixements que necessita un aprenent inicial de valencià.

Durada: 50 h

310 - Elogio de las humanidades: instrumentos para la reflexión y análisis de la realidad
Petrer, 24 de juliol

Davant el menyscapte que les humanitats estan patint en el nostre sistema educatiu, s’exposa la importància de la cultura humanista per a l’enfortiment d’una educació basada en el diàleg, la llibertat i l’esperit crític, pedra angular de la societat democràtica. Els mots dels clàssics són un exemple en què trobem possibles respostes als nostres problemes fonamentals, com els que se’n deriven d’una idea de progrés que es tradueix en deshumanització.

Durada: 50 h

418 - Actuació policial i social en l'àmbit del menor
Elx, 24 de juliol

L'objectiu del curs és que l'alumnat conega la problemàtica relacionada amb els menors, aprofundint en els protocols d'actuació policial al respecte, així com en els instruments d'ajuda social en aquells casos que els implicats siguen menors, tant des del punt de vista dels que presenten conflictes, com dels que es troben en situació de risc. A més a més, el curs vol que siguen capaços d'identificar els elements que estan relacionats amb aquesta problemàtica i els factors relacionats amb ella.

Durada: 20 h

482 - Intervenció socioeducativa amb col·lectius vulnerables des de la innovació i el treball multidisciplinari
Callosa de Segura, 27 de juliol

Els objectius d'aquest curs són adquirir els conceptes bàsics referents a la intervenció socioeducativa amb col·lectius vulnerables o en risc d'exclusió social, oferir ferramentes i metodologies innovadores per a la intervenció amb aquests col·lectius i fomentar i propiciar el treball multisectorial o multidisciplinar en projectes d'integració social.

Durada: 25 h

271 - Construccions de les segregacions escolars. Les reproduccions de les desigualtats: gitaneïtat, cultura juvenil i la trampa de la diversitat
Elx, 8 de setembre

Amb aquest curs l'alumnat podrà posar en relació els discursos amb l'acció social. Aprendrà a ampliar les lents que miren el fenomen ètnic i la cultura juvenil en els espais escolars. Es podrà qüestionar el concepte de diversitat dins les polítiques estatals i es tindrà accés a discursos i pràctiques que des de diferents àmbits estan qüestionant el model hegemònic en matèria d'atenció educativa.

Durada: 25 h

195 - Curs de formació de monitors de menjador escolar. III Edició
Elx, 11 de setembre

La realització d'aquest curs és necessària perquè és un requisit mínim indispensable que les empreses gestores del servei de menjador als col·legis (públics i privats) sol·liciten als aspirants. En aquest curs es formarà l'alumnat en les funcions de monitor i monitora de menjador escolar i es valorarà la influència que exerceixen les persones que participen en l'educació dels xiquets.

Durada: 30 h

157 - Tècniques psicocorporals per al desenvolupament de la creativitat humana
Elx, --, 12 de setembre

Us oferim un curs vivencial per a conèixer tècniques d'integració psicocorporal i expressió creativa aplicables a diferents àmbits. L'objectiu és fomentar una actitud positiva cap a hom mateix i cap als altres. A més, és promourà la capacitat expressiva per a viure de manera més autèntica, conscient i creativa en el present. També és coneixeran i valoraran les possibilitats i els límits de la capacitat creativa.

Durada: 25 h
La Xarxa en 2'

Les universitats proposen