Cercador de cursos:

Cerca interactiva de cursos, al marc UEUVic-UCC, ordenats per data d'inici.
16 resultats.

Cursos susceptibles d'obtenir reconeixement acadèmic.


249 - Actualització sobre sida i metagenòmica
Vic, 23 de maig

La jornada pretén acostar els diversos temes d'actualitat en recerca sobre el VIH/SIDA a la pràctica clínica, intentant proporcionar als professionals sanitaris les eines necessàries per facilitar el maneig òptim dels pacients infectats pel virus de la immunodeficiència humana.

Durada: 4 h

252 - Finances empresarials per a comercials
Vic, 15 de juny

En aquest curs aprendrem a treure profit de la lectura dels documents comptables, sabrem quina és la nostra capacitat d’endeutament prudent i quina capacitat tenim d’inversió al nostre negoci, quan la trajectòria comercial obliga a plantejar aquests aspectes. Es tracta de no ignorar la informació que treballa el nostre gestor o el nostre comptable, evitant l’enlluernament dels tecnicismes i tocant de peus a terra per a saber crear un lligam entre aspectes comercials i aspectes financers.

Durada: 8 h

246 - Curs de cardiologia per a metges d'atenció primària (XVI edició)
Vic, 16 de juny

Curs d’actualització per a metges d’atenció primària i residents d’especialitats mèdiques, diplomats, graduats i estudiants d’infermeria, sobre les malalties cardiovasculars i cardiopaties més comunes en la pràctica mèdica diària d’atenció primària, la relació entre esport i salut, les novetats respecte el tractament invasiu de l’arítmia més prevalent, la fibril·lació auricular i tallers de casos pràctics d'aquesta arítmia.

Durada: 8 h

255 - Escola per a persones emprenedores del Berguedà
Berga, 26 de juny

Es tracta d'un cicle de formació intensiu que té com a objectius: difondre l'esperit emprenedor entre les persones; capacitar-les en la creació d'empreses a partir d'una idea amb un assessorament personalitzat i expert, i donar a conèixer i aprofitar els recursos i oportunitats de negoci que hi ha al territori.

Durada: 40 h

287 - Jornada sobre art i cultura religiosa a Catalunya. Les relíquies a l'edat mitjana: del testimoni a la llegenda (6a edició)
Vic, 28 de juny

L’edició d’enguany es dedica a les relíquies a l'edat mitjana, objectes molt populars però sovint mal compresos. La cultura actual, fascinada per les llegendes fantàstiques que s'associen a moltes relíquies i potser escandalitzada pels excessos contraris al sentit comú que en ocasions s'hi relacionen, sovint oblida quin és l'origen d'un tipus d'objecte, que esdevingué imprescindible en l'estructuració de la societat cristiana medieval i que per això rebé tractaments artístics excepcionals.

Durada: 8.5 h

242 - Consciència corporal i correcció postural: una eina per cuidar-nos a través de la diafreoteràpia
Vic, 29 de juny

Parlem d'un treball corporal a través d’estiraments de les cadenes musculars, amb respiració adequada, desbloqueig del diafragma, automassatges i treballs de consciència corporal que permet desfer les tensions que ens deformen i que ens impedeixen moure’ns d’una manera mes harmònica. Des que de que naixem el cos es va adaptant de manera física i psíquica al medi social i familiar que ens toca viure. El sistema de defensa es la contracció muscular i la modificació de la respiració.

Durada: 12 h

254 - Com emprendre un projecte innovador amb èxit (5a edició)
A distància, 3 de juliol

Adreçat a persones amb inquietuds per a la creació d’una empresa innovadora, i a persones que treballen per compte d’altri que vulguen millorar la seua competència intraemprenedora. L’objectiu és prendre consciència de la importància d’una actitud emprenedora a la vida, tant en l'àmbit personal com professional. Capacita per analitzar la viabilitat d’una idea de negoci i proporciona recursos i eines específics que faciliten el procés.

Durada: 25 h

258 - El treball per projectes en l'educació primària
Vic, 3 de juliol

El curs vol contribuir al coneixement de la metodologia de projectes i donar pautes per a la seua aplicació a l’educació primària. Els objectius són: identificar els trets singulars del mètode de projectes com a metodologia d’aula; aportar estratègies i instruments per al disseny, planificació, dinamització i avaluació de projectes a l’aula, i conèixer experiències procedents de centres escolars que han introduït el mètode de projectes.

Durada: 20 h

261 - Perspectives trans en la infància i l'adolescència: reflexions per abordar la diversitat de gènere en els àmbits educatius
Barcelona, 3 de juliol

Darrerament han emergit diversos casos d’infants i adolescents trans o amb expressions de gènere que trenquen expectatives socials. Es convida a una reflexió crítica sobre aquesta realitat emergent i es proposen eines per abordar aquestes experiències, evitant l’impacte de la discriminació i promovent l'apoderament. Convé incorporar una perspectiva trans crítica en la pràctica educativa amb una mirada de gènere com a base i com a horitzó, la transformació d’espais educatius formals i no-formals.

Durada: 12 h

288 - Lettering. Introducció pràctica a la retolació dibuixada a mà (6a edició)
Barcelona, 3 de juliol

El procés de disseny d’un titular o un logotip requereix una composició topogràfica. Sovint, aquesta no s’ajusta correctament i s’ha d’adaptar. Aquest curs dóna les eines necessàries per poder desenvolupar projectes tipogràfics personalitzats mitjançant l’aplicació pràctica. A partir d’una arrel cal·ligràfica i el desenvolupament d’altres tècniques s’aprendrà a composar un text breu a mà, ajustar proporcions de lletres, compensar pesos i a espaiar correctament, mantenint alhora l’expressivitat.

Durada: 31 h

257 - Escola d'Estiu de Literatura Infantil i Juvenil. Jornades internacionals sobre literatura parlada. L'art de dir i l'art d'explicar (8a edició)
Monistrol de Montserrat, 4 de juliol

L’UVic-UCC, en col·laboració amb Abadia de Montserrat, obre la VIII Escola d’Estiu adreçada a persones que, des de l’àmbit de l’ensenyament, la biblioteca infantil, la recerca o la motivació personal, tinguen interès en l’aprofundiment d’aspectes del llibre infantil i juvenil. Aquesta edició se centra en la literatura parlada. L’art de dir i l’art d’explicar, tema que ens permet reflexionar sobre el valor de la transmissió oral de la literatura per a infants i joves.

Durada: 30 h

289 - I·lustració digital i nous entorns de comunicació
Barcelona, 4 de juliol

Els nous sistemes de comunicació i promoció han creat un nou llenguatge i una necessitat d'adaptació per part d'empreses i creatius. L'estudi i l'anàlisi d'aquests entorns constitueix una base sòlida per a la realització i l'emprenedoria de projectes. És indispensable conèixer necessitats i preferències dels usuaris per planificar mètodes i abordar encàrrecs com cal. L'objectiu consisteix en adquirir competències de gestió i desenvolupament per emprendre propostes pròpies de manera efectiva.

Durada: 34 h

281 - Percussió corporal, mètode SSM. Nivell 1 (8a edició)
Granollers, 10 de juliol

La música forma part de la nostra vida diària. El sistema educatiu ha de posseir una flexibilitat que oriente i proporcione els instruments per jutjar, analitzar i comprendre la realitat que ens envolta. Mitjançant la percussió corporal ens acostem a metodologies que donen molta importància a la improvisació, la creativitat i al llenguatge rítmic expressat amb el nostre cos. En aquesta experiència sensorial es reforça tot el potencial estètic, pedagògic i terapèutic de la música.

Durada: 20 h

243 - Habilitats per a construir una autoestima sana
Vic, 11 de juliol

La manca de coneixement sobre la pròpia identitat és sovint un factor de conflictivitat intrapersonal i interpersonal. Aquest curs pretén treballar sobre la premissa que l’autoestima cal que s’ajuste als talents i límits de cada individu. En cas contrari, les deficiències en l’autoestima comportaran un rendiment allunyat de les possibilitats de cadascú i facilitaran l’establiment de relacions limitadores i destructives.

Durada: 10 h

245 - Risoteràpia
Vic, 11 de juliol

El riure és un dels signes més característics de les persones. Atendre aquesta expressió com un instrument terapèutic per assolir objectius de la intervenció dels professionals de ciències de la salut esdevé un repte important. En aquest curs els participants adquiriran la capacitat d’identificar els principis bàsics del riure com eina terapèutica, conèixer els diferents tipus de riure i els seus efectes sobre el cos, i relacionar el riure amb el cos i amb el moviment.

Durada: 9 h

291 - Introducció a la infografia i visualització de dades
Barcelona, 17 de juliol

Infografia i visualització de dades són eines de representació de la informació, de les dades i del coneixement. Transformen informació en imatges sintètiques que fan arribar el missatge de manera ràpida, visual i entenedora. Al cervell li agrada la informació sintetitzada. El gran repte de la infografia el trobem en els mitjans (diaris, revistes, mitjans digitals, llocs web i blocs) i surt a tots els suports (paper, televisió, ordinadors, iPad, telèfons intel·ligents i instal·lacions).

Durada: 34 h
La Xarxa en 2'

Les universitats proposen