Cercador de cursos:

Cerca interactiva de cursos, al marc EJUB, ordenats per data d'inici.
63 resultats.

Cursos susceptibles d'obtenir reconeixement acadèmic.


512 - El cielo arde. Los asedios a las grandes ciudades de la historia
Barcelona, 10 de juny

Amb motiu dels 25 anys del setge de Sarajevo i els 80 anys del bombardeig sobre la ciutat de Guernica, aquest curs vol fer un recorregut històric pels assetjaments, caigudes, setges i bloquejos que els conflictes bèl·lics han deixat al seu pas al llarg de l’historia.

Durada: 25 h

494 - El rostre humà i les passions de l'ànima
Barcelona, 3 de juliol

Amb aquesta proposta de curs pretenem explorar i donar a conèixer fins a quin punt la fisiognomia i els seus accidents facials, malgrat la seua condició estructural, poden ser o no els encarregats de transmetre els estats emotius. La cara és doncs l'ànima?

Durada: 25 h

496 - El Tiempo y sus metamorfosis. Arte, literatura, música y pensamiento
Barcelona, 3 de juliol

El propòsit del curs és crear una oportunitat que permeta pensar en el temps des de les disciplines que més relació i dedicació han dedicat a aquest fenomen i el seu fluir, la qual cosa constitueix un problema fonamental per l’ésser humà, ja que el temps té com rerefons la mort. Així mateix, s’aprofundirà en com el temps s’ha expressat, com ha cobrat forma en les especulacions de la filosofia, l’astrofísica, la literatura, la religió, l’art i la música.

Durada: 25 h

497 - Immunoteràpia antitumoral. Tractant el càncer amb el sistema immunitari
Barcelona, 3 de juliol

La immunoteràpia antitumoral és ja una realitat: s'empra per tractar el càncer juntament amb la cirurgia, la radioteràpia i la quimioteràpia. Però a diferència de les altres tres formes de teràpia antitumoral, la immunoteràpia se centra a recuperar una funció interna perquè siga eficaç enfront dels tumors ja desenvolupats. Deixant per a altres propostes formatives els conceptes més centrats en el tumor, aquest curs situa el sistema immunitari com a centre i objectiu docent i aclareix conceptes sobre el funcionament de la resposta antitumoral i les propostes actuals d'immunoteràpia, sense oblidar altres conceptes de futur.

Durada: 25 h

504 - El premis Nobel, llums i ombres dels constructors de la pau
Barcelona, 3 de juliol

Els premis Nobel de la Pau són un dels reconeixements més importants del món contemporani, amb personatges de diferents àmbits i països que han estat guardonats amb aquesta distinció. El propòsit d’aquest curs, per tant, és apropar-nos a diferents processos històrics que han marcat profundament el segle XX a través de les biografies de deu dels guardonats. Mitjançant les diferents sessions s’analitzaran les seues contribucions a la construcció de la pau, sense defugir debats i controvèrsies.

Durada: 25 h

522 - Introducció a les ciències forenses
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs té per objectiu presentar els conceptes bàsics de les ciències forenses i discutir una sèrie de casos, a través dels quals es mostraran els principals mètodes de resolució així com dades bàsiques sobre l’actuació jurídica en aquesta mena de casos. Els continguts s'adrecen a persones sense formació prèvia d'aquest àmbit i que vulguen tenir uns coneixements bàsics de les disciplines forenses.

Durada: 25 h

523 - Medicina tradicional china
Barcelona, 3 de juliol

En aquest curs s’explicaran els fonaments bàsics de la medicina xinesa. A partir d’ací, es presentaran uns mètodes terapèutic senzills i efectius com automassatge de TuiNa, pràctica de Qi Gong, plats de dietètica xinesa, etc., per tal que la gent els puga aplicar a la seua vida quotidiana per millorar la salut cos-ment-emocional.

Durada: 25 h

536 - La emergencia del África subsahariana en un mundo multipolar
Barcelona, 3 de juliol

El curs serà impartit i coordinat pels membres del col·lectiu africaye.org, el qual treballa per la divulgació de la realitat africana fent accessible a tothom informació sobre el continent i profunditzant en el coneixement dels diferents contextos subsaharians. També contarà amb la presencia dels membres del col·lectiu Wiriko.

Durada: 25 h

539 - Murillo en el quart centenari del seu naixement
Barcelona, 3 de juliol

De la mà d’especialistes no tan sols de la figura de Murillo sinó també de passatges històrics, literaris i socials vinculats a la Sevilla de l’època, el curs vol oferir una visualització ben completa de tots aquells aspectes que van formar part tant de la vida com de la pintura del mestre andalús.

Durada: 25 h

543 - Psicología positiva para la vida cotidiana
Barcelona, 3 de juliol

Curs teòric i pràctic on revisarem les àrees més importants de la psicologia positiva i aplicarem alhora els seus descobriments al nostre dia a dia. Alguns dels temes que tractarem van des de la psicologia positiva actual a les relacions socials, l’empatia, la compassió, l’amabilitat, el mindfulness o atenció plena i el hàbits sans per la felicitat i el pla personal per ser més feliç.

Durada: 25 h

545 - Siglo XXI: nuevas realidades y nuevas incertidumbres sociales
Barcelona, 3 de juliol

El present curs té com a objectiu analitzar determinades realitats socials per poder obtenir certes claus que, alhora, donen resposta a algunes de les incerteses socials del segle XXI. Per la configuració mateixa del curs i per conferir-hi una major agilitat argumental, s'ha optat per destinar a cada sessió un tema monogràfic que reflectisca una problemàtica o una incertesa social de relleu.

Durada: 25 h

547 - A viva veu: poesia i performance
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs es planteja com un espai de reflexió sobre els vincles entre poesia, recitació i performance. Com es recitaven/cantaven els poemes homèrics, els poemes èddics o la poesia medieval en el seu temps? Hi havia cap tipus de representació performativa? Respondre a aquestes i altres preguntes des d'una perspectiva teòrica i pràctica és l'objectiu d'aquest curs.

Durada: 25 h

549 - Barcelona 1917. Arte en guerra
Barcelona, 3 de juliol

L'any 1917, en plena I Guerra Mundial, Barcelona es va convertir en capital de l'art d'avantguarda. Comprendre el que va passar a Barcelona en 1917 significa endinsar-se en la relació entre avantguarda i bel·licisme a través de llenguatges tan variats com la pintura, la música i la dansa. No en va, en la Barcelona de 1917 es van reunir artistes avantguardistes de la talla de Pablo Picasso, Francis Picabia i el matrimoni Delaunay, així com iniciatives expositives d'una importància cabdal.

Durada: 25 h

558 - La mejor versión de uno mismo a través de la PNL. Técnicas basadas en la programación neurolingüística
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs permetrà a l'alumne conèixer què és la programació neurolingüística (PNL), els seus orígens, els fonaments i la seva evolució, així com aprendre tècniques de millora personal basades en PNL que hom pot aplicar a si mateix, a altres persones del seu entorn o a pacients.

Durada: 25 h

579 - Emprèn! Del model de negoci al pla d'empresa
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs tracta el tema de la creació d’empreses proposant als participants un temari on es reflexiona de manera conjunta sobre el model de negoci i el pla d’empresa: factors rellevants, experiències, singularitats del món digital, etc. Les experiències de les persones emprenedores són l’eix central que fa possible la dimensió pràctica i interdisciplinària que és clau en aquest tipus de cursos.

Durada: 25 h

581 - Estetització de la política i politització de l’art
Barcelona, 3 de juliol

Aquest curs farà un recorregut per aquell pensament contemporani per al que la qüestió de l’art i de la política ha esdevingut un encreuament essencial per pensar el nostre fer i el nostre voler, i que en bona mesura ha volgut entendre l’art com un mitjà de transformació de la nostra subjectivitat. Recorrerem part del pensament de Foucault, Rancière, Deleuze, Derrida, Badiou, entre d’altres, per tal de respondre a la pregunta sobre la funció política de l’art.

Durada: 25 h

589 - Espiritualitad y escritoras
Barcelona, 3 de juliol

El curs planteja un recorregut interdisciplinar pel context cultural i religiós de l'edat mitjana i el Renaixement que permet entendre i valorar millor algunes de les obres mes importants de la literatura espiritual europea creada per dones.

Durada: 25 h

590 - El que volem de saber de la nova normativa del català
Barcelona, 3 de juliol

Amb la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana i l’aprovació de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, a finals del 2016, va culminar el procés d’actualització de la normativa de la llengua catalana posterior a Pompeu Fabra. En el curs s’analitzaran les principals novetats de les dues obres i es donarà informació útil per poder llegir i consultar autònomament la Gramàtica.

Durada: 25 h

591 - Els trastorns mentals i la seva prevenció
Barcelona, 3 de juliol

En aquest curs abordarem els conceptes bàsics sobre com es genera un problema de salut mental, els indicadors més freqüents a la infància i l’adolescència i propostes de com fer una prevenció que ajude a mentalitzar el que està passant i evite conflictes.

Durada: 25 h

598 - Smart patrimoni
Barcelona, 3 de juliol

L’expressió «smart patrimoni» es refereix al paper del patrimoni cultural, de la seua mediació, interpretació, conservació, transmissió i accessibilitat, en el context de la ciutat «intel·ligent». Aquest eix, encara poc estudiat en el concepte de smart city, contribueix a una visió de la ciutat que fomenta la millora de la qualitat de vida i dóna més oportunitats als ciutadans a través, entre altres, dels usos de les noves tecnologies.

Durada: 25 h

599 - Dones i creativitat
Cornellà de Llobregat, 3 de juliol

L’objectiu d’aquest curs és endinsar-nos per la cara oculta de moviments tan coneguts com l’impressionisme, el modernisme, el simbolisme, l’expressionisme abstracte, el minimalisme o l’art d’acció, a través de la reivindicació de tot un seguit de dones artistes que fins al moment, dins la historiografia artística imperant, no han obtingut la visibilitat dels seus homòlegs masculins.

Durada: 25 h

603 - Millorem l’estil de vida, promovem la salut
Santa Coloma de Gramenet, 3 de juliol

En aquest curs tindrem l’oportunitat de repassar i discutir amb experts en diferents especialitats mèdiques la influència dels canvis d’estil de vida en la nostra salut. Un cop establim què entenem per hàbits saludables, passarem a assenyalar-ne la importància en diferents etapes de la vida (adolescència, vellesa) i ens centrarem a destacar l’efectivitat d’aquests canvis en la prevenció i millora de malalties amb gran incidència en la nostra societat, com la obesitat o malalties cardiovascular.

Durada: 25 h

607 - Nazisme, extrema dreta i populismes de dreta
Barcelona, 3 de juliol

L’extrema dreta i la dreta populista europees afronten reptes considerables aquest 2017. Les eleccions a Holanda, França i Alemanya poden suposar un punt d’inflexió en el panorama polític al vell continent. El curs reflexiona sobre els precedents històrics de l’extrema dreta per contextualitzar i analitzar l’actual entramat d’organitzacions, les seues dinàmiques i una pluralitat de discursos que comprèn des del neonazisme fins al populisme de dretes.

Durada: 25 h

608 - Heterodoxos, singulars i estigmatitzats a la història de l’art
Barcelona, 3 de juliol

Coincidint amb l’exposició temporal que el Museu Nacional dedica a l’heterodox artista Ismael Smith (1886-1972), i que es podrà veure a partir del 23 juny de 2017, aquest curs tractarà d’artistes que han ocupat un espai singular dintre de l'art català i universal. Les raons poden haver estat de diferent ordre, biogràfiques o artístiques, en un recorregut que va del Renaixement als temps actuals.

Durada: 25 h

609 - Entre dones: mirades i veus del conflicte social del món actual
Cornellà de Llobregat, 3 de juliol

En aquest curs s’abordaran des de diferents perspectives el paper de la dona en situacions de riscos, conflicte i exclusió social. A les conferències es presentaran diferents experiències de dones que acullen i dones que són acollides, dones que cauen i dones que s’aixequen, dones que necessiten ajuda i dones que ajuden, dones que aprenen i dones que ensenyen. Donarem un espai a les veus de les dones voluntàries, protagonistes i emprenedores per a obrir la mirada i conèixer altres mons.

Durada: 25 h

610 - La història femenina del món: llegint, mirant i pensant dones
Cornellà de Llobregat, 3 de juliol

Una novel·la és una font històrica? Quins documents ha fet servir la historiografia o fins i tot la universitat més moderna per a pensar el passat? Tenen sexe, els documents escrits, i les obres d’art? Aquest curs ens convida a fer un passeig pel passat a partir de documents escrits per dones en diversos formats: cartes, novel·les, apunts biogràfics i més com a cos textual per a pensar la història tot enfocant la història femenina del món.

Durada: 25 h

611 - El meu cos és un espai polític
Cornellà de Llobregat, 3 de juliol

Aquest curs està dissenyat per introduir el públic a una varietat de temes i debats actuals sobre les diferents visions de la feminitat i la masculinitat que s'han tingut al llarg de la història i que en la contemporaneïtat tenen encara més protagonisme.

Durada: 25 h

487 - Luter: 500 anys de Reforma
Barcelona, 10 de juliol

La vigília de Tots Sants de 1517, ara ja fa cinc cents anys, l’agustí Martí Luter penjà a la porta de l’església del Palau de Wittenberg les seves noranta-cinc tesis conegudes com les Disputatio pro declaratione virtutis indulgentiarum. Aquest fet va suposar l’inici del que s’ha conegut en la història d’occident com a Reforma protestant. Al llarg d’aquest curs, mostrarem els antecedents, el desenvolupament i els efectes d’aquesta reforma fins als nostres dies.

Durada: 25 h

488 - Clàssics d'orient. Els grans moments del pensament de l'Índia i la Xina
Barcelona, 10 de juliol

Aquest curs es proposa introduir l’alumne en els moments més destacats del pensament de l’Índia i la Xina, i en les pràctiques salvífiques, meditatives i marcials que hi estan associades. Les sessions teòriques es complementen amb una part pràctica que cerca d’endinsar l’alumne en la saviesa asiàtica d’una manera més experimental, mitjançant sessions de ioga de la força i meditació advaita, taitxí, meditació budista i ioga kundalini. Aquestes sessions tenen lloc en col·laboració amb Happy Yoga.

Durada: 25 h

490 - Mirades sobre l’abordatge del maltractament infantil
Barcelona, 10 de juliol

Aquest curs ofereix una formació teòrica i pràctica per conèixer i analitzar les diverses situacions de sospita o certesa de maltractament infantil; a més, es donaran pautes, criteris tècnics i eines de detecció i intervenció per l’abordatge d’aquestes situacions per aplicar-les a la pròpia activitat professional o com a formació especialitzada pels assistents.

Durada: 25 h

495 - Ecosistemes de l'art actual: producció, pensament i mediació
Barcelona, 10 de juliol

El curs proporciona una visió panoràmica dels diversos agents que intervenen en els sistemes de producció i recepció de l'art contemporani. Així mateix, ofereix una idea clara dels diversos àmbits de treball que conformen el sector professional de l'art i la cultura a Catalunya i arreu. Les sessions, teoricopràctiques, les condueixen artistes, crítics, historiadors, pensadors, curadors i mediadors que, mitjançant els seus coneixements i una metodologia interdisciplinària, aprofundeixen en la naturalesa de la producció i el pensament de l'art en el marc de l'economia del coneixement en que ens movem. Per tant, també s'incideix en la funció de l'art en les societats contemporànies.

Durada: 25 h

498 - Trencar la frontera a la diabetis
Barcelona, 10 de juliol

La diabetis mellitus és una malaltia crònica associada a greus complicacions i comorbiditat, que afecta cada cop a més gent arreu del món i que, sovint, es desconeix la seua existència. A més de l’atenció mèdica continuada, el maneig de la malaltia requereix d’altres estratègies que impliquen la participació activa de la persona amb diabetis, per tal d’aconseguir un òptim control metabòlic.

Durada: 25 h

506 - Què s’amaga darrera el teló?
Barcelona, 10 de juliol

La idea d’aquest curs és mostrar als espectadors què amaga una producció teatral. El curs ens situarà en la realitat escènica actual i després, ens acostarem a les diferents disciplines creatives que amaguen una posada en escena a partir del muntatge Bodas de sangre que la companyia La Perla 29 estarà exhibint en aquestes dates al Teatre Biblioteca de Catalunya. Una producció dirigida per Oriol Broggi i amb un repartiment encapçalat per Clara Segura.

Durada: 25 h

511 - Cimarrones, bucaneros y otras comunidades rebeldes de América
Barcelona, 10 de juliol

El curs pretén que els alumnes tinguen una participació activa i que no només reben la informació en forma de conferències. La música, el ball i el cinema també hi seran presents a les sessions. Quan finalitze, hi haurà una taula rodona on es podrà debatre la informació rebuda durant el curs, i en la que es podran relacionar també les actuals migracions amb les que hi va haver cap a Amèrica en el passat.

Durada: 25 h

517 - Contar la ciencia. Técnicas escénicas y de narración oral para la comunicación científica
Barcelona, 10 de juliol

En aquest curs anirem més enllà del com parlar de ciència en públic per arribar al com construir un text (sobre ciència) per ser oralitzat. Treballarem fórmules i metodologies perquè el ponent gaudisca de l’acte de comunicació científica, per aconseguir així que el públic entenga i gaudisca també amb el que se li està explicant.

Durada: 25 h

541 - La Barcelona oculta
Barcelona, 10 de juliol

La proposta del curs se centra a reivindicar part del nostre llegat no només a través de les conferències impartides a les aules, sinó també amb la visita i l’explicació dels programes decoratius in situ d’edificis com el Palau Episcopal, la Llotja, la casa d’Erasme de Gónima, el Palau de la Duana o el Palau Dalmases, a fi d’apropar al públic assistent a la realitat d’unes manifestacions artístiques tan interessants com desconegudes.

Durada: 25 h

548 - Ancestres, esperits, zombis: representacions culturals de la mort i els difunts
Barcelona, 10 de juliol

Davant del misteri de la mort, com recordem o imaginem aquells que ja no hi són? Com els evoquem i els fem presents en la nostra vida i en gestionem els lligams? Per què en totes les cultures hi ha morts que es manifesten als vius? De què parlen aquestes veus vingudes del més enllà? Quines idees socials, polítiques i artístiques s’amaguen rere la creença en les presències espectrals i el retorn dels difunts? Com es construeixen i manipulen aquestes imatges i records? Des d’una perspectiva multidisciplinària (antropologia, psicologia, filosofia, arqueologia, epigrafia, literatura, teatre i cinema), en aquest curs s’estudia la gestió del record dels difunts i les seves representacions culturals des de l’antiguitat fins als nostres dies.

Durada: 25 h

578 - El món en estat de shock. Crisi, quina crisi?
Barcelona, 10 de juliol

En aquest curs es proposa una reflexió crítica que ens aprope a una comprensió més àmplia de l'actual situació socioeconòmica que viu el món en els nostres dies, des de les seues principals manifestacions – desigualtat, populisme, conflictes, degradació ambiental, mercantilisme-, a fi d’identificar les veritables causes de la crisi que vivim, entesa també com a desafecció i desànim.

Durada: 25 h

580 - Malalties rares: del pacient a la cura
Barcelona, 10 de juliol

Les malalties rares o poc freqüents són aquelles amb una baixa incidència a la població. Encara que si sumem això al fet que hi ha unes 7.000 tipus diferents que afecten el 7% de la població mundial, fa que a Espanya hi haja més de 3 milions de persones amb aquest tipus de malalties. L’objectiu és abordar globalment tot el curs que segueix una malaltia rara des que s'identifica fins a l'obtenció d'un medicament orfe.

Durada: 25 h

583 - Subversió artística en règims totalitaris i altres formes d'intervencionisme estatal
Barcelona, 10 de juliol

El curs és una aproximació -des de diferents contextos culturals, polítics i socials- a la resposta crítica que articulen diferents artistes integrats a sistemes disciplinaris de tipologies diverses. A partir de disciplines com l’antropologia, la filosofia, la història de l’art, la praxis artística i l’activisme, s’explicitarà com l’art pot esdevenir un instrument per enfocar certes problemàtiques i potenciar un pensament crític.

Durada: 25 h

585 - El mindfulness y la mejora de la calidad de vida durante envejecimiento
Barcelona, 10 de juliol

Actualment comptem amb nombroses dades en el camp neurocientífic que descriuen efectes beneficiosos del mindfulness a l'hora d'ajudar a promoure un envelliment saludable. En aquest curs s'explicarà la recerca realitzada fins avui en el camp de la neurociència de la deterioració cognitiva i del mindfulness, per aprofundir després en diferents pràctiques que afavoreixen el desenvolupament de l'atenció plena i la reducció de l'estrès durant l'envelliment.

Durada: 25 h

586 - Si no t'agrada la realitat que t'envolta, canvia-la!
Barcelona, 10 de juliol

Mitjançant aquest curs, que és de caràcter dinàmic i participatiu, farem una revisió de la manera amb què mirem el món i com aquesta afecta a la nostra realitat. Introduirem conceptes teòrics, farem exercicis pràctics i compartirem situacions reals amb els participants del curs per aprendre a situar-nos com als protagonistes de la nostra vida, en compte de tenir la sensació que les coses simplement «ens passen». Tractarem temes com la comunicació, la confiança i l'escolta activa.

Durada: 25 h

592 - Xina: cuina i cultura gastronòmica
Barcelona, 10 de juliol

Al llarg d'aquest curs, els participants podran conèixer les arrels i els fonaments d'aquesta gastronomia mil·lenària, i assistir a més a una sèrie de demostracions culinàries en què podran conèixer de forma pràctica els ingredients, les tècniques i les característiques particulars dels diferents estils culinaris de la Xina.

Durada: 25 h

594 - Màrqueting i moda, el món del glamour?
Barcelona, 10 de juliol

Barcelona és un hub de màrqueting de moda... Moltes empreses d’aquesta indústria capten talent tant de dissenyadors, estilistes, creadors de tendències, bloguers, periodistes... Per tal de conèixer les seues experiències en directe tindràs l’oportunitat de gaudir durant una setmana de professionals de prestigi de tots aquests àmbits. L’objectiu, a més de transmetre la seua expertesa, és donar veu als assistents de manera que participin activament en les sessions i els tallers proposats.

Durada: 25 h

600 - Les plantes i la salut
Santa Coloma de Gramenet, 10 de juliol

Aquest curs proporciona, de manera entenedora però amb el rigor científic que es requereix, coneixements sobre quines plantes medicinals poden ser útils en el tractament o la curació de moltes patologies comunes. S’indiquen les possibilitats terapèutiques reals de les plantes medicinals, els seus possibles efectes adversos i les possibilitats que tenen d’interactuar amb altres productes.

Durada: 25 h

612 - Conflictes armats, construcció de la pau i cooperació internacional
Hospitalet de Llobregat, 10 de juliol

El curs d’una setmana de durada pretén continuar la reflexió engegada els darrers anys sobre alguns conflictes bèl·lics internacionals contemporanis i les accions des de la cooperació internacional (governamental i no governamental), per resoldre o minimitzar-ne l’impacte. Volem tractar les causes i les conseqüències d’aquests conflictes, però també volem escoltar a algunes persones que els han viscut de prop així com a ONGs i associacions en general que col·laboren en la seua resolució.

Durada: 25 h

613 - Memòria històrica i cooperació internacional
Hospitalet de Llobregat, 10 de juliol

La memòria històrica és sens dubte un tema que suscita malestars al nostre Estat i a la cooperació internacional. Els curs se centra a mostrar algunes accions dutes a terme per part d’actors que han reflexionat i/o participat en aquests processos. La metodologia consisteix en que els alumnes inscrits assistisquen i participen en classes de dues hores de durada cadascuna, tant teòriques com pràctiques.

Durada: 25 h

614 - Paseando por Barcelona
Barcelona, 10 de juliol

Aquest curs té com a objectiu proporcionar a l'alumnat un coneixement profund de la ciutat de Barcelona, des dels seus vessants històric i artístic fins al seu paper com a capital europea i mediterrània. Cadascuna de les sessions del curs es divideix en dues parts: una primera de caràcter teòric, en la qual diferents especialistes parlaran d'aspectes significatius i característics de la ciutat, i una segona de caràcter pràctic, de visita als llocs estudiats en les sessions teòriques

Durada: 25 h

615 - Els viatges, la música i l’escena entre els segles XVIII i XIX
Barcelona, 10 de juliol

Experts en diferents àrees artístiques i socials ens faran reviure una època cabdal per entendre la modernitat. Sabrem com i perquè es viatjava i es reproduirà algun dels trajectes dels artistes del moment. Es tractarà el pensament de l’època, la dansa, l’òpera, el teatre i la música instrumental. En algunes sessions tindrem exemples musicals en directe.

Durada: 25 h

484 - Reconstruir l'edat mitjana. Bruixes, heretges, jueus i altres realitats medievals
Barcelona, 17 de juliol

L'objectiu d'aquest curs és analitzar d'una manera didàctica, experimental i crítica els lligams entre la realitat històrica i cultural de determinats col·lectius medievals i la projecció i interpretació que se n'ha fet en l'imaginari actual. Es reflexiona, doncs, sobre l'època medieval i la manera com l'ha representat i interpretat la societat contemporània.

Durada: 25 h

489 - Constitucionalització dels drets socials, moviments i polítiques públiques per a la seva realització
Barcelona, 17 de juliol

La globalització neoliberal ha generat tot un seguit de canvis estructurals que han erosionat les polítiques públiques i els mecanismes de garantia dels drets socials. Des d’una anàlisi transdisciplinar, aquest curs pretén analitzar els principals trets d’aquest nou escenari.

Durada: 25 h

491 - El jazz: más que una música
Barcelona, 17 de juliol

El jazz és un estil musical que ha evolucionat ràpidament, integrant-se no només a les col·leccions personals dels oients, sinó també als mitjans de comunicació, pel·lícules, publicitat, etc. Aquest curs repassa, mitjançant exemples auditius i visuals, els principals subestils del jazz, la implicació d'aquesta música amb els sentiments dels oients i el seu ús als productes audiovisuals.

Durada: 25 h

500 - Medicina para el cuerpo mente y emociones para la vida cotidiana
Barcelona, 17 de juliol

El curs consta d’una sèrie de pràctiques per aconseguir una vida més sana i equilibrada. Un viatge des de la meditació mindfulness o atenció plena, passant pel ioga, el zen i el treball de la nostra veu per tenir una vida més plena i saludable. Amb totes aquestes pràctiques busquem donar eines des de diferents filosofies i des de la ciència per gaudir d’una vida sense estrès i amb més plenitud.

Durada: 25 h

501 - Deu llibres que van canviar el món contemporani
Barcelona, 17 de juliol

La paraula impresa ha estat històricament una eina de transformació política. El món contemporani també ha estat testimoni de la força mobilitzadora de molts textos que han agitat les consciències i, alhora, han endegat profunds canvis socials. El present curs analitza deu llibres de contingut polític que estan estretament lligats als grans processos històrics de la contemporaneïtat.

Durada: 25 h

508 - Literatura i sèries de televisió: l'imaginari col·lectiu de la medicina i la ciència
Barcelona, 17 de juliol

La medicina i la ciència han estat i segueixen sent fonts immenses d’inspiració literàries i actualment de les sèries de televisió. Aquest curs té per objectiu estudiar la novel·la mèdica i científica, des dels clàssics pioners dels bestsellers mèdics i dels recursos narratius del relat científic fins a la funció de la literatura i les sèries de televisives mèdiques i científiques com a font de divulgació.

Durada: 25 h

555 - El cant coral: la màgia de la polifonia
Barcelona, 17 de juliol

El curs vol oferir algunes nocions bàsiques de la història de la música coral universal, de tots els temps i tots els autors, així com una visió de la història de la pràctica del cant coral a Catalunya i la seua situació actual.

Durada: 25 h

559 - Crea les teves aplicacions mòbils (Apps)
Barcelona, 17 de juliol

L’objectiu del curs és que els alumnes aprenguen amb una sèrie de pràctiques guiades el funcionament i les àmplies possibilitats que ofereix el programa MIT App Inventor per a la creació d’aplicacions mòbils (Apps).

Durada: 25 h

582 - Gamification i jocs aplicats
Barcelona, 17 de juliol

Vine, tingues el bagatge que tingues, i et mostrarem com es pot dissenyar una experiència memorable. No va de tecnologia. Ni cal saber-ne. I és que programar és indispensable! però tan sols representa un 25% del que cal fer... l'altre 75% té a veure amb un bon guió, plataformes adequades on presentar l’experiència ad hoc als nostres usuaris finals, el desenvolupament artístic, el disseny d'elements de joc i la gestió àgil de projectes.

Durada: 25 h

584 - La Revolució russa i la cultura soviètica
Barcelona, 17 de juliol

Coincidint amb la celebració del centenari de la Revolució bolxevic, aquest curs proposa una reflexió sobre les relacions entre la cultura russa i els fets de 1917. Després d'una aproximació històrica a la Revolució, es parlarà dels efectes que tingué en la literatura, les arts plàstiques, el cinema, la publicitat, l'arquitectura, el feminisme i es veurà com les diverses teories sobre la construcció d'un món i un home nous influenciaren en la creació de la cultura soviètica.

Durada: 25 h

587 - La desprotecció ciutadana a l’economia actual
Barcelona, 17 de juliol

El seguiment i aprofitament d’aquest curs permetrà afrontar l’anàlisi social, financera i jurídica dels efectes de l’economia actual, pròpia d’una societat de masses i de consum, quant a la realitat diària de les relacions entre els sectors bancari, turístic, energètic i de les comunicacions, i el conjunt de ciutadanes i ciutadans que es troben en una situació de «part feble» o «desprotegida» davant de les grans corporacions, empreses o entitats financeres.

Durada: 25 h

596 - La construcció del benestar
Barcelona, 17 de juliol

Aprendre a gestionar les emocions és el punt de partida per a la construcció del benestar. Afrontar millor el dia a dia i obtenir un grau més alt de serenitat, gestió emocional i satisfacció personal són competències que cal aprendre i no formen part del currículum acadèmic. Aquest curs té per objectiu ser un espai d’entrenament de les competències emocionals bàsiques, un espai pel desenvolupament personal, compartir i aprendre a ser més un mateix, tot aprofitant al màxim el potencial propi.

Durada: 25 h

602 - Controvèrsies actuals al voltant de les relacions entre alimentació i salut
Santa Coloma de Gramenet, 17 de juliol

Aquest curs té com a objectiu actualitzar els coneixements sobre temes que, amb una base real o sobredimensionada, interessen i preocupen a la societat actual, en molts casos «alimentats» per una gran cobertura mediàtica. Entre aquests temes, destaquen la polèmica sobre la relació entre certs tipus de càrnics i el càncer, i l’aparentment cada dia més gran incidència d’al•lèrgies i intoleràncies (gluten, lactosa, histamina...)

Durada: 25 h

605 - Internet de les coses: vídeos i xarxes socials
Barcelona, 17 de juliol

En aquest curs aprendrem a relacionar-nos millor amb la tecnologia, a saber utilitzar de manera correcta i professional els dispositius que ens envolten, mòbils, tauletes, ordinadors i altres artefactes digitals. Coneixerem com comprar i vendre per Internet, com generar confiança, atracció i reputació digital, com fer vídeos per Internet, com gestionar la nostra imatge i la nostra marca, i com manejar la nostra seguretat en les xarxes.

Durada: 25 h
La Xarxa en 2'

Les universitats proposen